Bahato ponašanje sinova hrvatskih generala: Objavljuju slike odsječenih glava Srba - BIGportal.ba
Region Vijesti

Bahato ponašanje sinova hrvatskih generala: Objavljuju slike odsječenih glava Srba

Sinovi generala i oficira poteklih iz hrvatske vojske imaju ozbiljnih problema sa zakonom, a čitavo društvo ima još ozbiljnijih problema s njima.

Posljednji incident izazvao je Mario Korade, sin pokojnog zloglasnog generala Ivana Koradea koji je 2008. godine ubio petoro ljudi.

To je bio samo kraj nasilnog života Ivana Koradea koji je još od rata terorisao sve oko sebe, a u jednom se trenutku čak i odmetnuo sa svojom jedinicom. Vlast mu je sve to tolerisala, piše Index.hr.

Iznude, tuče, pucnjava

Mario Korade počeo je s nasiljem još za očevog života. Prilikom svađe i tučnjave u jednom varaždinskom kafiću tek punoljetni Mario u pomoć je pozvao oca koji je svađu došao razriješiti oružjem.

Nakon što se general Ivan Korade ubio, njegov sin je nastavio s divljanjem. Došao je pijan na grob jedne od očevih žrtava i tamo razbio flašu s viskijem, a potom se zaputio u obližnji kafić, gdje je započeo svađu i tuču.

Od poznanika je iznudio desetine hiljade kuna prijeteći mu da će mu pobiti porodicu i iščupati grkljan. Sud je prema Koradeu bio blagonaklon i pustio ga je da se brani sa slobode.

U zatvoru je završio tek nakon još jedne tuče u kojoj je izvukao deblji kraj i osuđen je na nešto više od tri godine.

Sve to je dovelo do posljednjeg slučaja u kojem je Mario Korade u Sesvetama nakon još jedne birtijske svađe pucao na kafić. Ispalio je nekoliko hitaca na kafić u kojem se u tom trenutku nalazilo više osoba i pobjegao, ali policija ga je brzo pronašla i uhapsila.

Prijetnje i divljanje automobilom

Od Koradea juniora puno bolji nije ni sin pukovnika Josipa Đakića, HDZ saborskog poslanika i dugogodišnjeg šefa HVIDR. Ivan Đakić nedavno je uslovno osuđen na 11 mjeseci zatvora zbog prijetnji novinaru i objave gnusne slike odsječene glave kojom je “čestitao” pravoslavni Božić.

Kazna nije opametila mladoga Đakića, samo je pronašao novi hobi – divljanje automobilom. U pet dana skrivio je dvije nesreće, jednu od njih zbog opklade. Opkladio se da je moguće proći kroz jedan zavoj u Pitomači brzinom od 150 km/h.

Đakićeva blesavost je ipak veća od njegovih vozačkih sposobnosti pa je automobilom izletio sa puta i udario u betonski most. U nesreći je lakše povrijeđen, a ljekarima je lagao da je pao.

Sin Mladena Kruljca pao s gomilom droge, kaže da ju je čuvao za Srbina Toma Forda Trojku sinova visokih oficira u sukobu sa zakonom Indeks zaključuje Davidom Kruljcem, sinom generala Mladena Kruljca.

Sin generala kojem ni samom nisu strani nasilničko ponašanje i problemi sa zakonom uhvaćen je s 4,5 kilograma marihuane, tridesetak grama kokaina i 117 hiljada evra.

Sud je povjerovao bizarnoj Kruljčevoj odbrani da je drogu čuvao za srpskog državljanina po imenu Tom Ford kojeg nikada nije upoznao nego su se samo dopisivali.

Sasvim je slučajno u vrijeme kada se sudilo njegovom sinu general Kruljac snimljen u društvu s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem.

David Kruljac osuđen je na rad za opšte dobro iz čega teško da će izvući pouku jer je nisu izvukli ni drugi sinovi generala. Zahvaljujući zaštiti politike ili očeva možemo se samo nadati da neće iza sebe uskoro početi ostavljati leševe.

NN

Danas objavljeno

Težak sudar u Kotor Varošu, objavljen video

M.

Slovenija: Legalizovani istopolni brakovi i usvajanje djece

M.

Brnabić: Popularnost EU opada jer ne reaguje ispade svoje članice Hrvatske

M.

Ostavite komentar