Bahati vozač UNIŠTIO RAMPU na pružnom prelazu Vrbanja - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Bahati vozač UNIŠTIO RAMPU na pružnom prelazu Vrbanja

Nepažnja i nepoštovanje saobraćajnih propisa učesnika u drumskom saobraćaju, nerijetko i zlonamjerno uništavanje uređaja, dovode do nesreća na putnim prelazima, koje nažalost često imaju i najteže posljedice.

Kako se ponašaju neodgovorni učesnici u drumskom saobraćaju pokazano je i u primjeru koji se prije nekoliko dana odigrao na pružnom prelazu Vrbanja.

Nesavjesni vozač je polomio polubranik, ostao “zaglavljen” ispod njega, a zatim je sklonio polomljeni dio i otišao sa lica mjesta. Prelaz je ostao otvoren, iako je signalizirano da stiže voz.

Na veliko iznenađenje, bahati vozač u ovom slučaju je bila žena.

Nesavesan vozač lomi desni polubranik na putnom prelazu Vrbanja 24.1.2020. godine i udaljava se sa lica mesta

Neodgovorno i bahato ponašanje na putnim prelazima svakako je za osudu, ali je vandalizam u različitim oblicima teško sprečiti ukoliko ne postoji svest o opasnostima i posledicama takvog ponašanja i opšta kultura bilo kog pojedinca u saobraćaju.Iz tih razloga Željeznice Republike Srpske ponovo upozoravaju i apeluju na sve učesnike u drumskom saobraćaju, na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa i na odgovorno ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju, jer će samo na taj način smanjiti broj nezgoda na putnim prelazima, ali i udesa koji mogu imati tragične posledice.Kako se ponašaju neodgovorni učesnici u drumskom saobraćaju možete pogledati i na poslednjem primeru, na zvaničnom FB profilu Željeznica Republike Srpske.Nepažnja i nepoštovanje saobraćajnih propisa učesnika u drumskom saobraćaju, neretko i zlonamerno uništavanje uređaja, dovode do nezgoda na putnim prelazima, koje nažalost neretko imaju i najteže posledice.

Posted by Željeznice Republike Srpske A.D. Doboj (zvanični profil) on Tuesday, January 28, 2020

Neodgovorno i bahato ponašanje na putnim prelazima svakako je za osudu, ali je vandalizam u različitim oblicima teško spriječiti ukoliko ne postoji svijest o opasnostima i posljedicama takvog ponašanja i opšta kultura bilo kog pojedinca u saobraćaju.

Iz tih razloga Željeznice Republike Srpske ponovo upozoravaju i apeluju na sve učesnike u drumskom saobraćaju, na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa i na odgovorno ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju, jer će samo na taj način smanjiti broj nesreća na putnim prelazima, ali i udesa koji mogu imati tragične posljedice.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

“Nadamo se da Rusija ne igra igre”

M.

SAD tražile sastanak Savjeta bezbjednosti o Ukrajini

M.

Policijska akcija u Prijedoru, jedno lice uhapšeno

M.

Ostavite komentar