Bagdatis poslije Vimbldona ide u penziju - BIGportal.ba
Sport Tenis

Bagdatis poslije Vimbldona ide u penziju

Kiparski teniser Markos Bagdatis objavio je da će Vimbldon biti njegov poslednji zvanični turnir. Nekada osmi teniser sveta odigrao je poslednji turnir u februaru u Dubaiju, od tada ga nije bilo na terenu, a sada je izvesno da će uskoro okačiti reket o klin. Njemu su organizatori Vimbldona dali specijalnu…

Kiparski teniser Markos Bagdatis objavio je da će Vimbldon biti njegov poslednji zvanični turnir.

Nekada osmi teniser sveta odigrao je poslednji turnir u februaru u Dubaiju, od tada ga nije bilo na terenu, a sada je izvesno da će uskoro okačiti reket o klin.

Njemu su organizatori Vimbldona dali specijalnu pizivnicu za učešće, na čemu im je on posebno zahvalan.

“aŽeleo bih svima da kažem da će Vimbldon biti moj poslednji turnira u profesionalnoj karijeri. Izuzetno sam zahvalan svima u Ol Ingland klubu što su mi dali vajd kartu i time i priliku da kažem zbogom sportu koji volim toliko mnogo i koji je činio veliki deo mog života u proteklim godinama“.

Nije bilo lako doneti odluku. Fili mi je teško, posebno fizički da se vratim na pozicije za koje sam verovao da mi po kvalitetu pripadaju“, poručio je Kipranin.

Bagdatis je od 2005. do 2016. bio konstantno u Top 100 na ATP listi. Osvojio je četiti titule iz 14 finala.

Na Grend slemu, najveći uspeh mu je finale 2006. u Melburnu (poraz od Federera), dok je na Vimbldonu igrao polufinale iste sezone, tada je izgubio od Rafaela Nadala.

Danas objavljeno

„Bejl kod Murinja nikad nije dobio pravu šansu“

Vanja A

Rafin pad u Madridu: Zverev prvi put dobio Nadala na šljaci!

Vanja A

Najpotcenjeniji NBA igrači: Gober na prvom mestu

Vanja A

Ostavite komentar