7. Maja 2022.

Bafet kaže da račun u banci nije najveća mjera uspjeha

Big Portal

On međutim kaže da stanje računa nije krovna mera vašeg uspeha.

Definicija uspeha Vorena Bafeta nadilazi bogatstvo, slavu i finansije, prenosi Investitor. U svojoj biografiji pod nazivom “Grudva snega: Voren Bafet i posao života”, autorka Alis Šreder napisala je o vremenu kada je milijarder održao prezentaciju na Univerzitetu Džordžija 2001. i bio upitan o uspehu.

Kada su ga studenti pitali da definiše uspeh, Bafet (91) je ponudio dublji uvid: “Uglavnom, kad dođeš u moje godine, svoj stvarni uspeh u životu merićeš prema tome koliko te ljudi, koje želiš da voliš, zapravo voli”, rekao je.

“Poznajem mnoge ljude koji imaju puno novca, idu na gala večere i bolnice dobiju ime po njima, a prava istina je da ih niko na svetu ne voli. To je ultimativni test koji pokazuje kako ste živeli svoj život.”

Izvršni direktor Berkshire Hathawaya, milijarder koji je sam izgradio svoje bogatstvo, dalje je govorio o korelaciji između ljubavi i novca.

“Problem s ljubavlju je što nije na prodaju, ne možete je kupiti za sve novce ovog sveta. Jedini način da dobijete ljubav je da budete voljeni. Zna da bude vrlo iritantno ako imate puno novca a osećate veliku prazninu. Možda mislite da biste mogli napisati ček: kupiću ljubav vrednu milion dolara. Ali to ne funkcioniše na taj način. Znajte – što više daješ ljubavi, više ćeš dobiti”, poručio je milijarder studentima.

Dakle, jedan od najbogatijih ljudi na svetu kaže da vaš bankovni saldo ne definiše koliko ste uspešni – to pokazuje ljubav koju dajete i primate.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare