Babice imaju problem sa alkoholom i drogama - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Babice imaju problem sa alkoholom i drogama

Istraživanje u Velikoj Britaniji je otkrilo da značajan broj babica ima problema sa drogom ili alkoholom. Utvrđeno je da je 28 odsto reklo da ima problem, a 16 odsto da radi pod uticajem raznih supstanci.

Dr Seli Pezaro, autorka istraživanja, otkrila je da su babice, uz alkohol, koristile kanabis, kokain, heroin i sedative.

Ona je rekla da navedeni razlozi uključuju stres i anksioznost na poslu, maltretiranje, traumatske kliničke incidente i održavanje opšteg funkcionisanja pod stresom.

Pezaro, babica i saradnica Kraljevskog koledža babica, rekla je da ne postoji namenski program podrške za babice, dok lekari koji se bore sa zloupotrebom supstanci mogu dobiti institucionalnu podršku.

Učestalost zloupotrebe supstanci među babicama, na osnovu ankete od 623 osobe, čini se veća nego među lekarima – od kojih je 15 odsto otkrilo da ima problema sa zloupotrebom supstanci. Pezaro poziva na veću podršku za babice.

“Ovo bi trebalo da bude praćeno razumevanjem, pomoći i podrškom poslodavaca i društva za ljude koji se bore sa ovim ozbiljnim problemima i koji žele da se pozabave svojim problemom i prevaziđu ga. Svi zdravstveni radnici takođe treba da dobiju isti tretman i podršku od svog poslodavca, bez obzira na njihovu ulogu”, zaključila je ona.

Jedan ispitanik u anketi je rekao o koleginici babici: “Umesto da joj pomognu, dobila je otkaz, osramoćena… ovo šalje veoma snažnu poruku drugima… Treba nam pomoć? Bićemo uništeni! Nije ni čudo što se mi borimo u tišini!”

Danas objavljeno

Svijet cipela: Obuća za sastanke u Metaverseu, održivost i sve nijanse zelene boje

Vanja A

Nacisti su joj u logoru oduzeli bebu, a 75 godina kasnije dogodilo se čudo: ‘Nisam mogla vjerovati!‘

Vanja A

Razvodi se William Levy: Objavio, zatim požalio

Vanja A

Ostavite komentar