5. Juna 2022.

Ažurairani Hyundai Ioniq 5

Big Portal

Bolji poznavaoci prilika u EV sektoru automobilske industrije uveliko znaju da do sada u praksi nije postojao ni jedan serijski model električnog automobila koji je prevazilazio 380 kilometara autonomije u realnoj vožnji. Uz činjenicu da sa porastom snage i broja motora uprkos povećanju baterija autonomija je bila sve manja.

Hyundai je na izvestan način i priznao da Ioniq 5 sa pogonom na dve osovine (dva el.motora) uprkos deklarisanim vrednostima, ipak nije „prebacivao“ 350 kilometara sa punom baterijom.

Zato je upravo spreman ažurirani Hyundai IONIQ 5 model 2023.

Zahvaljujući novoj bateriji od 77,4 kWh, druga verzija Ioniq5 bi trebala dostići domet do 507 km koristeći isključivo električni pogon

Funkcija kondicioniranja baterije omogućiće da IONIQ 5 automatski prilagodi temperaturu nove baterije od 77,4 kWh tokom putovanja, kako bi osigurao optimalne uslove punjenja kada se dostigne tačka punjenja.

Garantujući poboljšane performanse punjenja u stvarnom životu u hladnim ambijentalnim uslovima, ova funkcija se automatski aktivira kada se tačka punjenja unese u navigacioni sistem vozila pomoću povezanih ruta.

Vrelegume.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare