AvtoVAZ pravi trkački model Lada Granta 4WD sa turbo motorom od 350KS - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

AvtoVAZ pravi trkački model Lada Granta 4WD sa turbo motorom od 350KS

Inženjeri reli tima MRMotorsport rade na usavršavanju domaćeg automobila Lada stvarujući jedinstveni trkački automobil za učešće na Prvenstvu Rusije u klasičnom reliju, prenose ruski mediji.

Novitet će biti baziran na restilizovanoj verziji modela Lada Granta. Vozilo će imati pogon na sva četiri točka, turbo motor snage 350 k.s, i sekvencijalni menjač. Projekat je dobio naziv Lada Granta PROTO.

Gotovo je, počinjemo sa pravljenjem trkačkog automobila za Prvenstvo Rusije u klasičnom reliju. On će biti baziran na karoseriji vozila Lada Granta, ali će imati pogon na sva četiri točka i turbo motor od 350 k.s., kao i šestostepeni sekvencijalni menjač, kaže se u zvaničnom saopštenju za štampu.

Predstavnici kompanije na svom Instagram nalogu napisali su da će se potruditi da u projekat implementiraju kako proverena, već primenjena rešenja kod trkaččkih automobila R5 kategorije, tako i ona do kojih su sami došli. U ovom trenutku stručnjaci tragaju za partnerom koji bi izrađivao plastične detalje.

Inače na bazi najpristupačnijeg automobila na ruskom tržištu, modela Lada Granta, po pisanju ruskih medija, sklopljeno je kamp vozilo. Jedna prestonička kompanija napravila je izložbeni uzorak takvog automobila. Kako se očekuje vozilo će uskoro ući u serijsku proizvodnju u nekoliko verzija, a cena će se kretati od 1 150 000 do 1 800 000 rubalja. Inače, najveći ruski proizvođač automobila već 12. juna počinje prodaju karavana Lada Granta Cross, sa najvećim klirensom u ovoj porodici automobila od 198 mm.

Izvor: Russia Beyond

Danas objavljeno

Test električnog automobila: Mini Cooper SE

Vanja A

Neupadljivi Audi 80 ispod haube čuva izvjesnu „tajnu“

Vanja A

Rast brenda Hyundai zahvaljujući elektrifikaciji

Vanja A

Ostavite komentar