Avion sletio na autoput: 'On pada, pada. Šta je ovo?! Koči!' - BIGportal.ba
Magazin Region Vijesti Zanimljivo

Avion sletio na autoput: ‘On pada, pada. Šta je ovo?! Koči!’

Avion nije prouzrokovao sudar i niko u incidentu nije povređen.

HAK navodi kako se zbog nesreće između tunela Javorova kosa i čvora Ravna Gora u smjeru Rijeke, vozi se jednim saobraćajnom trakom.

Na autoputu Zagreb-Rijeka, između Vrboskog i Ravne Gore, manji sportski avion sletio je na cestu. Ljudi koji su se u tom trenutku nalazili u automobilu snimili su prisilno slijetanje. Svi su ostali u šoku. 

FOTO: 24sata.hr/Između Vrboskog i Ravne Gore

– Počeo je kružiti po nebu iznad nas, spustio se vrlo nisko, ali još uvijek smo mislili da je to normalno, onda smo shvatili, pa on će tu stvarno prizemiti! Malo je vijugao po sredini ceste dok se krilom nije zabio u desnu ogradu i ostao u zaustavnom traku, iz aviona su izašli žena i muškarac prestravljeni – rekao nam je čitalac koji je sve gledao.

FOTO: 24sata.hr/Između Vrboskog i Ravne Gore

Kako saznajemo u avionu koji je prisilno sletio bila je učenica srednjih godina te nastavnik T.G., iskusan dugogodišnji pilot. Otkazao im je motor u zraku. Inače, plan im je bio da lete do Grobnika i ondje odrade par slijetanja te se vrate u Zagreb.

Srećom, slijetanje aviona nije prouzrokovalo sudar i niko u incidentu nije povrijeđen. HAK navodi kako se zbog nesreće između tunela Javorova kosa i čvora Ravna Gora u smjeru Rijeke, vozi se jednom trakom.

24sata.hr

Danas objavljeno

Incident na sastanku SZO: Ućutkana Etiopija?!

M.

Milanović: U slučaju sukoba u Ukrajini, povlačimo hrvatske vojnike

M.

Maske su počele da padaju, na djelu je državni udar

M.

Ostavite komentar