Avion ipak nije otet - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Avion ipak nije otet

Medijski izveštaji o otetom ukrajinskom avionu u glavnom gradu Avganistana su neistine, izjavio je danas portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova.

“Nijedan ukrajinski avion nije otet u Kabulu ili bilo kom drugom mestu. Izveštaji o otetom avionu koji šire neki mediji su neistiniti”, insistirao je Oleg Nikolenko za ukrajinsku agenciju RBC, a prenosi ruska agencija Tass.

Prema njegovim rečima, svi avioni kojima je Kijev evakuisao ukrajinske građane iz Avganistana bezbedno su se vratili u Ukrajinu, a do sada je evakuisano 256 ljudi na tri leta.

Portparol Iranske organizacije za civilno vazduhoplovstvo Mohamad Hasan Zibakš je takođe negirao izveštaje o otetom avionu.

On je istakao da se jedan ukrajinski avion zaustavio u iranskom gradu Mašadu radi dopune goriva u ponedeljak, da bi kasnije nastavio za Kijev, gde je sleteo u 22:50 časova po lokalnom vremenu.

Zamenik ukrajinskog ministra spoljnih poslova Jevgenij Jenin je ranije danas izjavio da su neidentifikovane osobe otele ukrajinski avion i da su ga preusmerile u Iran.
Prema rečima tog zvaničnika, avion je zapravo otet.

Danas objavljeno

Usvojena odluka o privremenom finansiranju zajedničkih institucija BiH

M.

Skandal: Zastava tzv. OVK na ambasadi Srbije

M.

Reuters: EU više ne može da garantuje sigurno članstvo balkanskim državama

M.

Ostavite komentar