Automobilom ušle u Zabranjeni grad i razbjesnile cijelu Kinu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Automobilom ušle u Zabranjeni grad i razbjesnile cijelu Kinu

Osoblje Zabranjenog grada u Pekingu javno se izvinilo zbog propusta i puštanja, navodno, bogate žene i njene prijateljice da automobilom uđu u unutrašnje dvorište dobro čuvanog istorijskog spomenika.

Lu Siaobao postavila je fotografije na kojima je u drštvu prijateljice naslonjena na „mercedes G63“, kojim su se dovezle.

Uprkos tome što ih je odbrisala, fotografije su se veoma brzo proširile društvenim mrežama, čiji su korisnici tražili objašnjenje od osoblja istorijskog kompleksa.

„Duboko smo uznemireni i iskreno se izvinjavamo javnosti“, naveli su, između ostalog, iz uprave Zabranjenog grada, potvrdivši da se incident odigrao u ponedeljeljak.

U jedan od najpopularnijih i najvažnijih kineskih istorijskih kompleksa posetioci mogu da uđu peške, ali je ponedeljkom zatvoren zbog održavanja.

Zabranjeni grad je nekadašnja kineska vladarska palata, koja je služila kao sedište careva od 1420. do 1912. godine. Nalazi se na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine i jedan je od najčuvanijih lokaliteta u Kini.

Na kineskoj društvenoj mreži Vejbo brzo se proširio hašteg #DrivingIntoTheForbiddenCity, koji je korišćen nekoliko stotina hiljada puta.

„Brisanje fotografija je beskorisno. Čitava Kina ih je videla“, glasio je jedan komentar koji je podeljen više od 400.000 puta.

Mnogi korisnici spekulisali su da je žena veoma bogata, jer se na njenom nalogu mogu videti i druge fotografije, a na nekima se nalazi na luksuznoj jahti.

Iako se u njenom nalogu na mreži Vejbo navodi da radi kao stjuardesa u „Er Čajna“, ta kompanija je saopštila da je napustila pre nekoliko godina.

Uticajni list Beižing njuz prenosi reči njene prijateljice da su bile pozvane u muzej palate na jedan događaj.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Dječak pogodio sa pola terena i uzeo 20.000$ (VIDEO)

Vanja A

Zbog vitiliga izgleda unikatno: Winnie Harlow još jednom oduševila svojim izgledom

Vanja A

Navala smrdibuba: Riješite se buba koje jurišaju u kuću

Vanja A

Ostavite komentar