12. Jula 2019.

Automobilom udarila u crkvenu ogradu i na mjestu ostala MRTVA

Big Portal

Mirjana Kajkut Ivanković (36) poginula je juče u saobraćajnoj nesreći kada je automobilom BMW udarila u betonsku ogradu ckrvenog dvorišta u banjalučkom naselju Vrbanja.
Iz Okružnog tužilaštva Banjaluka saopštili su da se nesreća dogodila juče oko 3.15 u Ulici Rade Radića. Juče nije bilo poznato kako se tačno dogodila ova nesreća, ali prema nezvaničnim informacijama moguće da je Ivankovićeva zaspala za volanom.

– Na mjestu gdje se dogodila nesreća nema tragova kočenja, a sve se desilo na ravnom dijelu puta. Pošto je bilo veoma kasno, moguće da je ona zaspala za volanom i sletjela sa puta – rekao je izvor blizak istrazi.

Mještani Ulice Rade Radića kažu da tokom noći nisu ništa čuli, a da su ujutru primijetili puno policije i tako saznali šta se desilo.

– Kada sam izašao ispred kuće bilo je dosta policijskih vozila, kao i ono za šlep. Nesrećna žena je prvo sletjela sa lijeve strane puta i udarila u ogradu i tu se vozilo skroz slupalo, zatim se odbilo na drugu stranu i završilo kod ograde groblja –rekao je naš sagovornik. On je dodao da je ona išla iz pravca Banjaluke, a mjesto gde se dogodila nesreća je na ravnom dijelu puta.

– Samo što je izašla iz velike krivine, ona nije mogla puno brzo voziti. Vidio sam i da nema tragova kočenja, pa vjerovatno da je zaspala za volanom – kaže ovaj mještanin. On dodaje da je poznavao nesrećnu ženu i da misli da je nedavno položila vozački.

– Živjela je u blizini mjesta gdje se dogodila nesreća, pa se vjerovatno vraćala kući. Velika je ovo tragedija, imala je dvoje male djece koja su ostala iza nje – kaže naš sagovornik.

Tokom zadnjih dana desilo se dosta nesreća sa poginulim osobama zbog čega je reagovalo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske. Oni su apelovali na sve građane da se oprezno ponašaju u saobraćaju, poštujući zakonske propise i tako zaštite svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Samo u prvih deset dana ovog mjeseca u saobraćajnim nesrećama poginulo je osam osoba.

– Poseban akcenat treba staviti na brzinu kretanja vozila i ne upravljati vozilom pod uticajem alkohola, jer upravo saobraćajne nesreće gdje su uzrok ova dva faktora nose i najteže posljedice po osobe. MUP je pojačao je mjere u cilju podizanja stepena bezbjednosti u saobraćaju, jer su upravo juli i avgust kritični periodi u godini – dodali su u policiji.

Naime, prošle godine je u julu mjesecu 15 osoba je smrtno stradalo u saobraćajnim nesrećama, a u avgustu njih 25.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare