Automobili se isporučuju bez multimedije zbog nedostatka čipova - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Automobili se isporučuju bez multimedije zbog nedostatka čipova

Vijesti o nedostatku čipova na svjetskom tržištu nam djeluju nevjerovatno. Problem je u njohovoj isporuci, odnosno u distribuciji, s obzirom da je transport i dalje vrlo otežan zbog posledica korone. Praktično svakodnevno stižu objave da mnogi proizvođači automobila lageruju nedovršena vozila zbog ovog problema. Neki se ipak snalaze, pa nedostatak…

Vijesti o nedostatku čipova na svjetskom tržištu nam djeluju nevjerovatno.

Problem je u njohovoj isporuci, odnosno u distribuciji, s obzirom da je transport i dalje vrlo otežan zbog posledica korone.

Praktično svakodnevno stižu objave da mnogi proizvođači automobila lageruju nedovršena vozila zbog ovog problema. Neki se ipak snalaze, pa nedostatak čipova za manje vitalne uređaje rešavaju tako što prodaju automobile bez njih.

Na primer, brazilski ogranam Volkswagena je odlučio da lokalni VW Fox isporučuje kupcima bez multimedijalnog sisttema dijagonale 6,5 inča, upravo zbog toga što nedostaju čipovi.

vw fox

Naravno, cena automobila je utoliko niža, ali je zanimljivo videti auto bez “muzike” kao što je to bio slučaj osamdesetih i devedesetih.

Inače, VW Fox je na kraju životnog ciklusa, s obzirom da je u pitanju prilično star model. Konstruisan je na relativno davno odbačenoj PQ24 mehaničkoj platformi na kojoj su pravljeni Polo 4 (2001-2009) i Škoda Fabia prve generacije.

U svakom slučaju, kompletna instalacija za multimediju je tu, uključujući i zvučnike. Ostaje samo da se konektori spoje. Jednoga dana kada čipovi stignu…

vw fox

Komentari

Originalni članak

Danas objavljeno

Na prodaju Toyota MR2 VM180 Zagato

Zeljka

Radarski senzor u krovu spašava djecu u vozilu od toplotnog udara

Zeljka

Cijene polovnjaka u Njemačkoj ruše rekorde, nikada nisu bili ovako skupi

Zeljka

Ostavite komentar