3. Novembra 2019.

Automobili koji su prestali da se prodaju ove godine

Big Portal

S evropskog tržišta odlazi minimalno 15 modela, naglašava Jato Dynamics, a mi smo izdvojili neke.

Alfa Romeo MiTo

Kod nas pomalo zaboravljeni model se poput ostalih Alfi ne prodaje dobro. Ništa čudno, star je, ima tri vrata i nije crossover. Ali to ne znači da je loš. Naprotiv, to je jedan od automobila koji izgledaju dobro i voze se dobro. Ali nažalost vreme ga je pregazilo i očigledno nije tržišno isplativ. Ove godine je prodat u manje od hiljadu primeraka.

Citroen C4/DS 4

Na putevima nije tako redak, čak je i jednom značajno modernizovan, germanizovani francuski kompakt je delovao svojevremeno dosta privlačno. Ali ipak, nakon dolaska Cactusa je postao suvišan, te je pao kao još jedna žrtva tržišno zanimljivijih modela u gami.

Luksuzna verzija modela, DS 4, takođe ne može dalje. Tokom ove godine prodaja je iznosila tek nekoliko stotina.

DS 5

DS 5 je bio vrlo zanimljiv auto. Ali 2011. godine kad je predstavljen. Tada futurističan, danas je potpuno nezanimljiv premium kupcima.

Fiat Punto

Ove godine izgubili smo i jednog od najdugovečnijih modela. Ako izuzmemo faktor bezbednosti, Punto bi uz odgovarajuće nisku cenu svoju ulogu mogao da dosta dobro ispunjava i danas.

Ford B-max

S obzirom na to što je nudio, dugo je i izdržao. Još jedan monovolumen koji je morao da ode a nasledio ga je crossoverski Ecosport.

Kia Carens

Još jedan monovolumen koji je platio glavom crossoversku revoluciju. Nije bio loš, ali pad potražnje je preusmerio kapacitete na neke nove proizvode kao što su XCeed i Proceed.

Toyota Verso

Nekad važna karika Toyotinog točka je prepuštena sama sebi poslednjih godina. Potražnja za monovolumenima je drastično opala, a uprkos kvalitetima izostanak hibrida je bio zadnji ekser. Šteta, jer Verso je odličan auto.

Toyota Avensis

Nama još draži je Avensis, koji je u poslednjem izdanju izdržao gotovo deset godina. Ali ovde vesti nisu toliko loše jer je stigao Camry, u mnogočemu i bolji izbor.

Volkswagen Beetle

Oživljena buba nije uspela. To je jedini retro auto, uz delimično PT Cruiser, koji nije ispunio očekivanja. Električna revolucija mu je zacementirala sudbinu. Zadnji primerak je proizveden ovog leta.

VW Jetta

Legendarno ime je iz Volkswagenove evropske game jednostavno moralo da ode. Kompaktne limuzine više nikoga ne zanimaju, a jedini tržišno gori izbor je trovratni kompakt. A oba takva koncepta su kod Volkswagena ugašena.

Izvor: Index

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare