30. Januara 2022.

Automobil kupljen prošle godine – sada je još skuplji

Big Portal

Kako za Biznis.rs kaže direktor sektora otkupa automobila firme Servis Maxx Auto Danilo Veljović, auto kuće koja zastupa Volvo i Kia automobile, bez obzira na skok cena polovnjaka u njegovoj kompaniji se ništa nije promenilo.

„Bez obzira na turbulentno tržište kod nas se nisu menjale cene prilikom otkupa vozila ili zamene staro za novo. Jednostavno objašnjenje je što pratimo katalog euromax gde nema promena cena polovnjaka, iako je očigledno da je u realnosti stvar drugačija“, ističe Veljović.

Kao dobar poznavalac tržišta, naš sagovornik navodi da je moguća razlika u proceni, ali da je to već stvar poslovne politike auto kuća.

„Na samom tržištu postoje primeri da neko ko je prošle godine kupio nov auto i sada hoće da ga proda – može da dobije isti iznos! Imali smo i slučajeve da klijenti koji su kupili automobil kod nas i koristili ga godinu dana danas prodaju vozilo za istu ili čak veću sumu“, prenosi Veljović.

Na tržištu polovnih automobila posebno se traže premijum brendovi i modeli starosti od nekoliko godina.

„Promenila se cena automobila koje uvozimo od ovlašćenih Volvo distributera i dilera iz inostranstva. Tu su se cene drastično promenile. Na primer, Volvo XC 90, 2019. godište, čija je cena prošle godine bila oko 45.000 evra, sada ne može da se kupi ispod 54.000 evra“, navodi Danilo Veljović.

Izvor: b92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare