Auto-industrija se budi iz hibernacije: Audi, Renault i Hyundai među prvima pokreću proizvodnju - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Auto-industrija se budi iz hibernacije: Audi, Renault i Hyundai među prvima pokreću proizvodnju

Nemački, francuski i korejski proizvođač ponovo su otvorili pojedine fabrike u Evropi kao najavu početka normalizacije proizvodnje automobila.

Iako se na većem delu kontinenta i dalje odvija dramatična bitka sa koronavirusom, auto-kompanije postepeno kreću sa proizvodnjom.

Kako piše Blumberg, oko 100 radnika pogona za izradu motora u Audijevoj fabrici u mađarskom Đeru već je pokrenulo prozvodne trake, a za sada se radi u jednoj smeni. Druga proizvodna linija startovaće do kraja nedelje, prenosi isti izvor.

Blumberg procenjuje da će zbog zastoja u proizvodnji usled pandemije u Evropi ove godine biti napravljeno 3 miliona automobila manje nego što je bilo planirano pre izbijanja globalne zdravstvene krize, dok će ukupni gubici auto-industrije na Starom kontinentu iznositi 60 milijardi evra.

Vlade evropskih zemalja i auto-kompanije sada traže načine da postepeno pokrenu proizvodnju, kako bi gubici bili koliko je moguće manji.

Osim Audija, i Renault je delimično obnovio proizvodnju i to u fabrici u Portugaliji, dok je početak rada pogona u Rumuniji planiran za 21. april.

Takođe, ove nedelje sa radom počinje fabrika korejske kompanije Hyundai u Češkoj, ali za sada u dve smene umesto tri koliko ih je bilo pre pandemije.

Danas objavljeno

Modeli automobila starih pet godina kojima najsporije pada vrijednost

Vanja A

Bez straha od mraka: Intelli-Lux LED® svjetla iz Opela

Vanja A

Novi Range Rover stigao u modernijem ruhu, tehnološki napredniji nego ikada ranije

Vanja A

Ostavite komentar