Auto HDR opcija stiže na PC - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Auto HDR opcija stiže na PC

Kompatibilnost starih igara sa novim konzolama baš i ne spada u presudan faktor pri odabiru naredne gejmerske sprave. No, nije ni zanemarljiv, pa je Microsoft prikom promocije Xbox Series X i S konzola krajem prošle godine nije zaboravio.

Jedna od pogodnosti koja dodatno pojačava užitak igranja je tzv. Auto HDRna kome je da naslove koji su izvorno pravljeni po SDR standardu grafički obradi. Sa boljom reprodukcijom osvetljenja i boja, detalji su izraženiji a samim tim i vizuelni efekti više priliče kakvom 4K televizoru. Naravno, ishod nije identičan kao kod igara koje su pri razvoju bile predodređene za HDR, ali razlika je, sudeći po ovoj uporednoj sličici iz Gears 5, primetna.

Iz kompanije su se pre neki dan ispravno setili da postoji još jedna igračka populacija koja koristi njen operativni sistem, pa odlučili da ovu opciju pruže i PC igračima (nema ih puno, svega milijardu i po). Auto HDR sada je dostupan u Insiders programu (build 21337), tako da će uskoro svako sa monitorom koji podržava ovaj standard i instaliranim DirectX 11 ili 12, biti u prilici da kuša bolju grafiku na preko hiljadu igara.

Svetkompjutera.

Danas objavljeno

SCORN je prva igra iz Srbije za Xbox Series X

Vanja A

Motorola Edge X30 stiže 9. decembra sa Snapdragon 8 Gen 1 čipsetom

Vanja A

Zoom uvodi automatska ažuriranja za sve korisnike Windows-a i Mac-a, a ne samo za poslovne korisnike

Vanja A

Ostavite komentar