"Autić" od 1.100 KS nestao u plamenu za 30 sekundi - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

“Autić” od 1.100 KS nestao u plamenu za 30 sekundi

Ovaj opaki “autić” je izašao na crtu pravom bolidu kakav je McLaren 720S i dobio ga u trci, a onda je sve krenulo kako niko nije očekivao.

Audi RS3 sa oko 1.100 “konja” ispod haube, pripremljen za trke na četvrt milje, odnosno 402 matra, bio je akter prilično zastrašujuće situacija koja je mogla da košta života njegovog vozača i suvozača.

Vozač je prvo svojim “malim monstrumom” izašao na crtu McLarenu 720S, koga je uspio da prestigne. Nedugo zatim, Audi je počeo da se dimi ispod haube, a gusti dim je počeo da ulazi u kabinu kroz ventilacione otvore.

Ubrzo je vozač shvatio da mu su kočnice otkazale. Iako je vozio sve sporije, Audi nije nikako mogao da se zaustavi. Dim je, istovremeno, postajao sve gušći, pa je momcima u kabini postajalo sve teže za disanje.

Palo im je na pamet da pokušaju da iskoriste betonsku ogradu puta i da “ostružu” auto o nju kako bi usporili auto. Ipak, u posljednjem trenutku, Audi se napokon zaustavio, a njih dvojica su izletjeli napolje (požar počinje oko 5. minuta snimka).

Kasnije, kada se sve smirilo, saznali su da je problem izazvalo crevo kočionog sistema, koji se otkačilo i počelo da ispušta kočionu tečnost direktno na usijane diskove, što je i izazvalo požar koji je potpuno uništio Audi.

(Telegraf.rs)

Danas objavljeno

Prvi uvid u dizajn novih F1 bolida

Vanja A

Kada je vrijeme za zamjenu amortizera?

Vanja A

Šta će se desiti ako razbijete displej na Tesla Modelu 3?

Vanja A

Ostavite komentar