1. Augusta 2020.

Austrija ukida zabranu letova iz BiH

Big Portal

Redovni letovi za Austriju će biti dozvoljeni iz BiH, Srbije, Sjeverne Makedonije, Kosova i Crne Gore. Kako se navodi u NOTAM-u, hitnom zrakoplovnom obavještenju koje je upućeno avioprijevoznicima, zabrana zračnog prometa iz balkanskih zemalja u Austriju će biti ukinuta u ponoć 1. augusta, javlja EX-YU Aviation News.

Podsjetimo da su iz Wizz Aira ranije najavili da će do sredine septembra prekinuti operacije na relaciji Tuzla – Beč. Da li će doći do novih ažuriranja linija, ostaje da vidimo.

Austrian Airlines, s druge strane, od sutra će ponuditi usluge avioprijevoza između Sarajeva i Beča, dva puta sedmično.

Air Serbia će od sutra nastaviti s letovima na relaciji Beograd – Beč, dok će Wizz Air od 9. augusta obnoviti letove od Niša do Beča. Wizz Air će također obnoviti svoje linije iz Prištine i Ohrida do austrijske prijestolnice. Ponovo će biti uvedena i linija Podgorica – Beč.

Austrija je ukinula i zabrane letova iz Velike Britanije, Švedske, Portugala, Kine, Albanije, Rumunije, Bugarske, Rusije, Bjelorusije, Ukrajine, Egipta i Irana.

Međutim, podsjetimo da je ulazak u Austriju zabranjen iz većine balkanskih zemalja, uključujući i BiH. U skladu s nedavnom odlukom jeidno građani BiH s austrijskim prebivalištem mogu ući u Austriju s negativnim PCR testom. Ukoliko se ne uspiju testirati u BiH, PCR test mogu uraditi i u Austriji u roku od 48 sati.

Za državljane trećih zemalja koji nemaju prebivalište u Austriji na snazi je zabrana ulaska. Izuzeci su samo ulasci kroz šengenski prostor i određene zemlje, za sezonske radnike, medicinsko osoblje, diplomate i putnike u tranzitu.

Klix.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare