19. Augusta 2020.

Austrija u šoku: 11 km kolone na izlasku iz zemlje. Zar je moguće?

Big Portal

Kako prenosi portal Index.hr, reč je zapravo o nemačkim turistima koji su pohrlili u Hrvatsku, uprkos odluci Austrije da sve svoje građane koji dođu iz Hrvatske stavi u karantin. Ta odluka je inače izazvala pravi verbalni rat između hrvatskih i austrijskih političara.

Austrija je Hrvatsku najpre označila kao veoma rizičnu zemlju za putovanje kada je reč o mogućnosti zaražavanja koronavirusiom, a potom je doneta odluka da se svi koji ulaze u Austriju, a boravili su u Hrvatskoj, stave u obavezan karantin. Uprkos očekivanjima Austrije da se stvore gužve na granicama pri povratku domaćih turista, kolona na granici je ogromna. Ali u suprotnom pravcu.

Naime, na izlasku iz Austrije je kolona od 11 kilometara. Austrijski mediji koji taj podatak objavljuju s dozom “šoka”, navode da su u toj koloni Nemci, koji putuju prema Hrvatskoj i koji, kako navode hrvatski mediji, očigledno nemaju straha od korone u Hrvatskoj.

Navodinse i da je prethodnog vikenda u Hrvatsku ušlo više od 80.000 nemačkih turista, piše Novi list.

Nemačka nije izdala negativne preporuke za putovanja prema Hrvatskoj niti je Institut Robert Koch, koji prati epidemije, proglasio Hrvatsku rizičnom zemljom.

“Nemački turisti se trenutačno ne moraju suočiti s obveznim testovima”, piše list Zidojče cajtung o koroni u Hrvatskoj, i pojašnjava svojim čitaocima da veliki deo hrvatske obale ima mali broj novozaraženih.

“Za donošenje odluke merodavni su stvarni trendovi, a ne trenuna slika”, saopštili su nemačkog Ministarstva spoljnih poslova u pogledu uvođenja mera protiv širenja koronavirusa za ljude koji dolaze iz Hrvatske.

“Dakle, nemački turisti se trenuno ne moraju suočiti s obveznim testovima”, zaključuje Zidojče cajtung.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare