Austrija: Kod frizera samo sa negativnim testom - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Austrija: Kod frizera samo sa negativnim testom

Frizerski saloni u Austriji ponovo rade prvi put poslije više od šest sedmica, ali, prema novima pravilima, njihove usluge mogu da koriste mušterije koje imaju negativan test na virus korona.

I pored velikog broja novih infekcija virusom korona, Vlada je ponovo otvorila škole i prodavnice jer smatra da će suprotnom ekonomska i socijalna cijena blokade biti prevelika.

Sa ublažavanjem mjera došla su i neka nova pravila radi usporavanja širenja virusa.

U frizerskim salonima na svakih 10 kvadrata može da bude jedna mušterija, ali mora da prije toga priloži negativan test na virus korona ne stariji od 48 časova.

  • Imam utisak da poslanici sjede mnogo bliže jedni drugima. Da li oni poštuju pravilo od 10 kvadrata? – rekao je frizer Andreas En iz Beča, kome je dozvoljeno da koristi samo dvije od pet frizerskih stolica i u potpunosti je bukiran.

En je rekao da je zadovoljan zbog zahtjeva za testiranje, ali smatra da će to obeshrabriti njegove redovne mušterije koji su stariji ljudi i dolaze jednom sedmično.

U prodavnicama može da bude samo jedan kupac na svakih 20 metara kvadratnih.

Članovi donjeg doma austrijskog parlamenta sjede na uobičajenoj razdaljini blizu jedni drugih, ali odvojeni providnim barijerama.

Danas objavljeno

Novi protesti u Zagreb protiv kovid potvrda

M.

Novi soj virusa korona visoko rizičan za Evropljane

M.

Novi soj korone se širi: U Britaniji prvi slučajevi

M.

Ostavite komentar