4. Marta 2022.

Australijski tart

Big Portal

PRIPREMA:

Slaninu isjeckajte i propržite na tavi bez dodavanja masnoće. Za to vrijeme tikvicu operite, posušite i narendajte u veću činiju na krupnu stranu ribeža (ne morate je guliti ukoliko je kora u redu). Nakon toga u istu činiju narendajte i kačkavalj. Zatim u smjesu dodajte jaja, samljevene pahuljice, prašak za pecivo, ulje, so i biber. Nemojte mnogo soliti jer su i slanina i sir slani, dovoljno je do pola ravne kašičice soli. Smjesu izlijte u kalup za pečenje obložen pekpapirom (prečnika 26 cm) i poravnajte. Australijski tart pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni, dok ne počne da se odvaja od stranica kalupa i ne porumeni (oko pola sata).

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare