Australijski sud u četvrtak objašnjava zašto je Đoković odbijen - BIGportal.ba
Sport Tenis

Australijski sud u četvrtak objašnjava zašto je Đoković odbijen

Australijski sud će u četvrtak objaviti razloge zbog kojih je odbijena žalba Novaka Đokovića na ukidanje vize.

Ministar za imigracije Aleks Hok je odluku o ukidanju vize doneo uz objašnjenje da je “Novak Đoković nevakcinisana osoba visokog profila, čije bi prisustvo tokom dve sedmice Australijan opena moglo da ugrozi živote i građanski poredak povećanjem raspoloženja protiv vakcinacije i nepoštovanjem pravila kovid-19”.

Razlozi zbog kojih Đoković nije mogao da dobije vizu za ulazak u Australiju i zbog kojih je odbačena njegova žalba biće poznati u četvrtak u šest sati i 15 minuta ujutro po našem vremenu.

Tada će sudija Saveznog suda Džejms Alsop pročitati na osnovu čega je tročlano veće jednoglasno odlučilo da podrži odluku ministra za imigracije da prvom teniseru sveta ne dozvoli ulazak u zemlju.

Ministar je opisao Đokovića kao osobu koja je javno pokazala da se protivi dobijanju vakcine i demonstrirala očigledno nepoštovanje osnovnih pravila o kovidu, kao što je izolacija nakon pozitivnog testa.

Srpski teniser se žalio na ovu odluku na osnovu “neracionalnog poteza ministra”, ali je sud odbacio žalbu.

Đoković je u nedelju napustio Melburn nakon deset dana pravne borbe sa australijskim vlastima.

Njegova saga je podstakla globalnu debatu o pravima ljudi koji odluče da se ne vakcinišu u vreme pandemije koronavirusa.

Danas objavljeno

Crvena zvezda je šampion Srbije!

Zeljka

Milan dominantno do titule u Italiji

Zeljka

Siti odbranio titulu u Premijer ligi!

Zeljka

Ostavite komentar