9. Januara 2022.

Australijski advokati očekuju da Đoković dobije spor

Big Portal

Kvil je rekao da očekuje da će srpskom teniseru biti dopušteno da igra na Australijan openu uz privremeni sudski nalog.

Novak je već peti dan zatvoren u Park hotelu odakle mu se ne dozvoljava da izađe do sudskog salušanja.

Pretpostavljam da će sudija reći, daću privremeni sudski nalog, praktično privremenu odluku da se zaustavi proces deportacije, i onda ću valjano da saslušam strane u slučaju. Kao što znate, točkovi pravde se ne pokreću tako brzo. Ipak, to ne znači nužno da će Novak pobediti u ovom slučaju. Dve strane u sporu obično postignu dogovor i to je kraj svega“, objasnio je Kvil.

To bi omogućilo Novaku da se takmiči na Australijan openu.

Kanal 9 je objavio i izjavu još jednog eminentnog advokata, Dejvida Galbalija.

Njegov argument je jednostavan. Radi se o tome da je uradio sve što je zahtevano da učini, kako bi mu viza bila garantovana. I ta viza je izdata u saglasnosti sa svim onim što je poslao prilikom aplikacije i trebalo je dozvoliti mu da ostane ovde. ON je potrošio novac dolazeći ovamo i otuda bi mu trebalo dozvoliti da ostane i igra turnir”, kaže Galbali.

Presuda će stići uskoro. “Sud će razmotriti sve činjenice. Ja gledam šta zakon kaže. Ne mogu da promenim zakon niti da pretpostavim kakvo će biti viđenje sudije, ali jedna od gklavnih stvari koja mu ide u prilog je da se ponašao prema svomju štetu. Sud bi to mogao da uzme u obzir i garantuje izuzeće. Sudu bi moglo da bude teško da uradi, ali na to bi mogli da utiču razlozi koje on ima u ovoj situaciji što bi mu omogućilo da ostane. Glavni je to što je verovao da radi sve što mu je rečeno od strane vlade da uradi. Čini se da je ovo sve bila velika greška australijskih vlasti“, dodao je Galbali koji je za kraj dodao i ovo.

Mislim da su svakako najodgovornije za ovo što se dešava australijske federalne vlasti“.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare