Australijanac sam napravio sopstvenog Terminatora - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Australijanac sam napravio sopstvenog Terminatora

Australijanac Džejmi Staf proveo je četiri godine baveći se svojim hobističkim projektom – izradom replike filmskog Terminatora T-800 u prirodnoj veličini.

Skelet, izrađen od recikliranog aluminijuma, težak preko 130 kilograma, sastavljen je od preko 500 delova koji čine 230 pokretnih “kostiju” i “zglobova”. Na okupu ga drži 280 šrafova, a tu je i 60 cevi, kao i akrilni zubi.

Za inspiraciju su, naravno, poslužili filmovi Terminator 1 i 2, ali ova replika nije potpuno verna filmskom Terminatoru. Ona delove “pozajmljuje” od obe filmske verzije, kao i iz mašte samog autora.

Džejmijeva motivacija za izradu ovako nečega je čista zabava. Staf kaže da mu je cilj bio da u svojoj “muškoj pećini” ima repliku Terminatora, pa je odlučio da je sam i napravi.

Kao osnovna referenca poslužio mu je i model izrađen od smole koji je stajao u skladištu još jednog entuzijaste iz Australije, pa su prema nekim delovima njega nastali kalupi za ovog aluminijskog kiborga. Svaki deo je izrađen i dorađeno ručno, od livenja do poliranja svakog dela do visokog sjaja.

Kad je o vrednosti reč, autor projekta kaže da ne može da proceni koliko bi cela stvar mogla da vredi, niti koliko je novca u njegovu izradu uložio.

Poređenja radi, kaže da je moguće nabaviti hromiranu repliku Terminatora izrađenu od smole za oko 10.000 dolara, ali da ona niti je od metala, niti može da se pomera – pa se može zaključiti da bi ova vredila mnogo više.

Ipak, ovaj australijski entuzijasta ni ne razmišlja o njegovoj prodaji.

Danas objavljeno

Opera pokrenula namjenski kripto pretraživač

Vanja A

Projekat Renegade ima za cilj da pojednostavi pokretanje ARM64 Windows 10/11 na Android uređajima

Vanja A

Najnovija ažuriranja Google Play Services i Play prodavnice donose nekoliko poboljšanja za vaš Android uređaj

Vanja A

Ostavite komentar