Australijanac napao Novaka: Sebičan politički potez - BIGportal.ba
Sport Tenis

Australijanac napao Novaka: Sebičan politički potez

Bivši Dejvis kup reprezentativac Australije, Sem Grot, optužio je Novaka Đokovića da je zahtev u vezi sa karantinom u Melburnu, “sebičan politički potez”.

Španski portal “Punto de break” je ovih dana objavio kako je Novak, navodno, poslao pismo direktoru Tenis Australija Kregu Tajliju sa spiskom zahteva.

Novak je u tom pismu, navodno, tražio od organizatora da uslovi za sve koji se takmiče budu jednaki, da imaju pristup terenima i da im se skrati period boravka u karantinu ako su rezultati testova negativni.

Ipak, australijske vlasti i premijer države Viktorija, Dan Endruz su odbacili zahteve i tako će 72 takmičara dve nedelje biti u strogom karantinu, bez mogućnosti da treniraju pet sati dnevno, kako im je prvobitno obećano.

Grot je prozvao Đokovića iako Novak nije tražio ništa za sebe, s obzirom na to da on ima koliko toliko normalne uslove za rad u Adelejdu, gde nije bilo pozitivnih testova.

Sugerisati da se skrati period karantina igračima je smešan, to je uvreda za Australijance koji su sve to morali da izdrže. Šta je mislio da će se dogoditi? Da će premijer Dan Endruz reći, ‘svakako Novače, šta god ti poželiš’? Poštetite me toga“, napisao je Grot.

Turnir u Melburnu održava se od 8. do 21. februara.

Titule u singlu brane Novak Đoković i Sofija Kenin.

Danas objavljeno

“Jokić je možda i najbolji centar ikada”

Zeljka

Prvi Piksijev spisak – ovaj tim će početi borbu za Katar!

Zeljka

Nadal je odahnuo, ali ne i Federer

Zeljka

Ostavite komentar