12. Januara 2021.

Australijan open umalo otkazan – okrivili Đokovića

Big Portal

Novak Đoković je bacio senku na sebe organizovanjem Adrija tura usred pandemije koronavirusa, pogotovo kada pričamo o britanskim medijima.

Već smo pisali o tome kako stanovnici hotela u Melburnu nisu srećni što će teniseri boraviti u njihovoj zgradi, a britanski “Tajms” je za to okrivio nikog drugog do Novaka Đokovića.

Melburn očekuje dolazak od oko 1.270 ljudi za 48 sati narednog vikenda, kada će većina tenisera i teniserki koji planiraju da učestvuju na AO otpočeti obavezan dvonedeljni karantin.

Pomenuti portal “Tajms” navodi i da australijsku vladu nije bilo lako nagovoriti da dopusti održavanje Otvorenog prvenstva te zemlje, a da je problem napravio upravo pomenuti Adrija tur.

Tokom održavanja Adrija tura, igrači su viđeni kako se provode u noćnim izlascima i restoranima, te tokom dana slikaju sa decom i ponašaju najnormalnije.

To se nije dopalo vladi zemlje koja je u državi Viktoriji uspela da sprovede striktni tromesečni karantin, posle kojeg je doživela 61 dan bez zaraženih osoba i postojala je šansa da turnir zapravo i ne bude održan.

Pravila su jasna: Ko napusti karantin bez dozvole biće kažnjen sa 19.000 dolara i potencijalno krivično gonjen.

Takođe, moguće kazne su diskvalifikacija, gubitak nagradnog fonda, produženi karantin, hapšenje, pa čak i deportacija zbog kojeg bi ulazak u Australiju tokom narednih nekoliko godina bio doveden u pitanje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare