Australijan open: Dvije zaražene osobe bile u avionu sa teniserima - BIGportal.ba
Sport Tenis

Australijan open: Dvije zaražene osobe bile u avionu sa teniserima

Australijan Open je saopštio da je među putnicima na čarter letu, koji je prevozio između ostalih i tenisere koji treba da igraju na prvom Grend slemu sezone, bilo pozitivnih na koronavirus.

U avionu je bilo 79 osoba, od kojih su 67 bili putnici. 24 osobe su igrači koji treba da igraju na Australijen Openu. Niko od njih nije zaražen virusom korona, ali jeste jedan član posade i jedan putnik.

Oni su inače imali negativan test 72 sata pre nego što su se ukrcali na avion i sada su u medicinskom hotelu.

Svi ostali putnici su prebačeni u hotel za karantin i neće moći da napuste svoje sobe 14 dana. Takođe neće moći da treniraju.

Komuniciramo sa svima na ovom letu, posebno sa igračima. Njihove okolnosti su se sada promenile i treba da im sve omogućimo. Oni shvataju situaciju. Naše misli su sa dve osobe koje su pozitivne i želimo im brz oporavak„, rekao je direktor turnira Kreg Tili.

Dvostruka prvakinja Australijan opena Viktorija Azarenka i njene kolege Sloun Stivens i Kei Nišikori smešteni su u dvonedeljni karantin po dolasku u Australiju jer su dve osobe na njihovom letu bile pozitivne na testiranju, prenosi britanska štampa.

Viktorija Azarenka, Sloun Stivens i Kei Nišikori su bili negativni na testiranju, ali je utvrđeno da je dvoje od 66 putnika na njihovom letu bilo pozitivno na testiranju.

Prema vrlo strogom zdravstvenom protokolu australijskih vlasti, koga se moraju pridržavati i svi učesnici prvog gren slem turnira u sezoni, svi putnici se testirani po dolasku u zemlju. 

I igrači koji su negativni na testiranju upućuju se u hotele gde ih čeka 14 dana izolacije tokom koje će morati da borave u hotelu najmanje 19 sati dnevno.

Preostalih pet sati mogu da provedu trenirajući, uz strikna pravila ponašanja, a uz njih neće moći da bude niko sem članova stručnog štaba.

Danas objavljeno

Bogdanović, Vilijams i Okongvu u NBA Top 10

Vanja A

Tačno 14 godina od Novakove prve Grend slem titule

Vanja A

Poznate finalistkinje dublova

Vanja A

Ostavite komentar