17. Januara 2020.

“Australijan open će se igrati, zbunjuju vas aplikacije”

Big Portal

Iako su se brojni teniseri žalili jer je usled velikih požara u Australiji otežano disanje zbog dima u Melburnu, organizatori su uvereni da neće biti odlaganja.

“Mnogo je spekulacija da li će AO početi na vreme ili kasniti. Australijan open će se održati”, rekao je direktor turnira Kreg Tili.

Dalila Jakupović je zatražila pomoć da izađe sa terena nakon što je zbog “nezdravih” uslova predala kvalifikacioni meč u utorak.

Britanac Lijam Boudi je istog dana izjavio da mu je “krv proključala” dodavši da se “borio za dah” u porazu u prvoj rundi kvalifikacija.

Stanovnici Melburna su savetovani da ostanu u zatvorenom prostoru, da napolje ne puštaju ni kućne ljubimce.

Brojni igrači su kritikovali AO jer ne odlaže mečeve, a Amerikanac Noa Rubin je izjavio da su mu tokom meča u sredu na nos izlazili “krv i neka crna stvar”.

Tili je rekao da razume bes igrača, ali dodaje da veruje da vlada zabuna zbog različitih merenja kvaliteta vazduha u zavisnosti od aplikacije i internet sajta koji se koristi.

“Kvalitet vazduha je komplikovano i konfuzno pitanje koje čini nekoliko različitih faktora. Postoje različiti oblici merenja koji su mnogo kompleksniji od telefonskih aplikacija. Važno je verovati medicinskim savetima i naučnim ekspertima koji svakodnevno analiziraju vazduh. Sigurnost, blagostanje i zdravnje igrača su naš priopritet, kao i našeg tima i navijača”,
 rekao je Tili.

On je istakao da se koristi sistem merenja koji kada pređe granicu od 200 znači da je vazduh zahađen, a takvo merenje nije zabeleženo u Melburnu otkako su počeli mečevi.

Ukoliko bude prekida mečeva zbog problema sa vazduhom, turnir će biti nastavljen na tri pokrivena terena – Rod Lejver, Margaret Kort i Melburn arenama.

Prvi Grend slem sezone počinje u noći između nedelje i ponedeljka po našem vremenu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare