Australija: Žestok obračun demonstranata i policije zbog obavezne vakcinacije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Australija: Žestok obračun demonstranata i policije zbog obavezne vakcinacije

Demonstranti u Australiji, koji se protive kovid mjerama i obaveznoj vakcinaciji, blokirali su auto-put Vest gejt u Melburnu i sukobili se sa policijom. To je drugi dan nasilnih protesta, pošto je građevinskim radnicima naloženo da moraju obavezno da budu vakcinisani.

Vlada australijske pokrajine Viktorija zahtijeva od građevinaca da prime vakcinu protiv virusa korona, što podržava i Sindikat građevine, šumarstva, rudarstva, energije i pomorstva (CFMEU).

Prvog dana protesta, ljuti građevinci nasrnuli su na sjedište sindikata, gdje su razbijali prozore, a rukovodstvo se zabarikadiralo i uzvratilo im prskanjem iz vatrogasnih aparata.

Drugog dana protesta, demonstranti su se okupili ispred sedišta sindikata, a na hiljade ljudi obučeno u radnu odjeću marširalo je ulicama Melburna, piše RT.

Na ulice je izašlo i na stotine policajaca u opremi za razbijanje demonstracija, a dogodilo se više žestokih sukoba.

Na nekim od snimaka vidi se kako demonstranti uspijevaju da najure jake policijske snage, a onda im oni uzvraćaju ispaljujući suzavac. Policija je ispaljivala i gumene metke na demonstrante i prskala ih biber-sprejem.

Najmanje tri policajca su povrijeđena, a više od 40 osoba je privedeno, rekao je šef policije Viktorije.

Danas objavljeno

Srpskoj listi 100 odsto glasova u Severnoj Mitrovici, Radojević ubjedljiv

M.

Uhvaćena nova mula na “Tuđmanu”

M.

Američki i kanadski vojni brodovi kod Tajvana; Kina bijesna

M.

Ostavite komentar