29. Juna 2020.

Australija: Najveći dnevni rast novozaraženih

Big Portal

Premda mnoge australijskeske države i teritoriji još nisu objavili svoje brojke, 75 novih slučajeva samo u Viktoriji ukazuju na najveći dnevni porast za čitavu Australiju od 11. aprila. Porast broja slučajeva postakao je zabrinutost zbog drugog talasa epidemije u Australiji, nakon što je nekoliko sedmica dnevna brojka zaraženih bila ispod 20.

Država Viktoria pojačala je testiranja na korona virus, a zdravstvene vlasti najavile su da će razmotriti ponovno uvođenje nekih mjera socijalne distance.

U maju je Viktoria, savezna država u kojoj živi više od šest miliona stanovnika, počela ukidati mjere uvedene u aprilu kako bi se usporilo širenje virusa. Prema prvotnom planu gotovo sve mjere trebale su biti ukinute do kraja juna.

Mjere su se pokazale uspješnima u usporavanju širenja korona virusa, ali su naštetile australskom gospodarstvu koje će ove godine ući u recesiju nakon rasta.

Premijer Scott Morrison pozvao je sve savezne države da nastave s ublažavanjem mjera kako bi se štete za gospodarstvo što više smanjile.

(Hina)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare