AUO sprema 27-inčni 300Hz QHD i 32-inčni 8K4K monitor - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

AUO sprema 27-inčni 300Hz QHD i 32-inčni 8K4K monitor

Kompanija AUO je nedavno najavila A.R.T. (advanced reflectionless technology) za gejming i profesionalno orijentisane displeje. Tokom te objave, proizvođač je prikazao i dva nova displej panela: 27-inčni QHD sa 300Hz stopom osvežavanja i 32-inčni 8K4K za profesionalce.

AUO je A.R.T. razvio kako bi omogućio korisnicima da ostanu ispred ekrana tokom dugog perioda, a da tom prilikom ne budu podsložni zamaranju očiju, bez obzira na to da li su gejmeri, profesionalni korisnici ili kreatori sadržaja. Pomenute A.R.T. displeje krasi površina koja nema odsjaj i ima anti-glare i anti-reflection premaz.

Kompanija planira objavu 27-inčnog QHD A.R.T. displeja sa izuzetnom stopom osvežavanja od čak 300Hz i namenjen je gejmerima. Panel će imati i Dual Drive dizajn, kao i odziv od 1ms. Za profesionalne korisnike stiže 8K4K IPS displej sa 275ppi i A.R.T. podrškom.

auo2.jpg

AUO ima u ponudi i rešenje za laptop korisnike. Kompanija razvija 15.6-inčne laptop ekrane sa A.R.T. Glass tehnologijom. Ovo će omogućiti otpornije panele i impresivnije karakteristike zaštute od odsjaja, pa će laptopovi biti podobni za korišćenje na otvorenom.

Više o AUO A.R.T. tehnologiji ćemo saznati tokom 2021 Smart Display Innovative Application Foruma, koji se održava 22. aprila.

Izvor: KitGuru

Danas objavljeno

Samsungov Tizen OS će uskoro raditi na mnogo više televizora drugih brendova

Vanja A

Četiri rakete Sojuz biće lansirane 2022. godine

Vanja A

Apple macOS Monterey dostupan za preuzimanje

Vanja A

Ostavite komentar