Audiju će u razvoju naslednika R8-ice pomagati Rimac Automobili? - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Audiju će u razvoju naslednika R8-ice pomagati Rimac Automobili?

Već je bilo riječi o mogućnosti da bi Bugatti mogao da se posluži znanjem i tehnologijom Rimac Automobila, a danas stiže vest da bi to mogao da učini i drugi član Grupe Volkswagen.

Već je bilo riječi o mogućnosti da bi Bugatti mogao da se posluži znanjem i tehnologijom Rimac Automobila, a danas stiže vest da bi to mogao da učini i drugi član Grupe Volkswagen.

Ovoga puta je riječ o Audiju, prenosi Autonet.hr.

Car Magazine javlja da su već vođeni razgovori o potencijalnoj saradnji Audija i Rimac Automobila na razvoju modela koji će zameniti R8. Taj novitet bi imao električni pogonski sklop i to je područje na kome bi stručnjaci iz Rimca vodili glavnu reč, ali moguće je i da neki drugi elementi razvoja budu povereni firmi iz Sv. Nedelje.

Konkretnijih podataka o samom vozilu za sada nema. Očekuje se da bi ovaj novitet na tržište trebalo da stigne tokom 2023/2024. i da bi mogao da nosi oznaku RS e-tron. Proizvodnja će navodno biti poverena Audijevoj fabrici Bollinger Höfe.

Dalje, nagađa se da bi ovaj automobil trebalo da pokreću četiri električna motora kombnovane snage od 950 KS. Uz, naravno, pogon na sva četiri točka RS e-tron bi ubrzavao do 100 km/h za oko 2,5 sekundi. Nagađa se i da bi bio opremljen baterijom kapaciteta oko 95 kWh što bi bilo dovoljno za autonomiju od oko 480 km. Baterija bi podržavala indukcijsko punjenje.

Uz aluminijumski monocoque, aktivne sisteme aerodinamike, bogatu i naprednu sigurnosnu i infotainment opremu i sl, cena ovog automobila bi trebalo da iznosi ispod 200.000 evra. Ponavljamo, za sada su sve ovo samo glasine, ali nadamo se da ćemo uskoro saznati više.

Izvor: Autonet/AutoBlog

Danas objavljeno

Potvrđeno: Novi Alfin SUV debituje 8. februara

Vanja A

I to se dešava: Kineski proizvođač automobila optužuje europskog za kopiranje

Vanja A

Bugatti priprema nasljednika Chirona koji će zadržati motor s unutrašnjim sagorijevanjem

Vanja A

Ostavite komentar