31. Oktobra 2021.

Audijev odgovor na Mercedes-Maybach: A8 L Horch

Big Portal

Najavljen kao rival Mercedes-Maybachu S klase, Audi A8 L Horch je predstavljen u Kini, uoči zvanične premijera zakazane za sajam automobila koji se održava u gradu Guangdžou.

Zasnovana na standardnom Audiju A8, L Horch limuzina se već na prvi pogled ističe za 130 mm dužim međuosovinskim rastojanjem

Foto: Audi promo

Još impozantnija je unutrašnjost ovog automobila čiji će se vlasnici svakako voziti na zadnjim sedištima, a ne na poziciji vozača koja je rezervisana za službenog šofera.

Dakle, pozadi su dva ogromna sedišta poput fotelja, opremljena električnim grejačima, sistemom ventilacije i masažerom.

Razdvaja ih široka centralna konzola sa električnim komandama za podešavanje položaja sedišta i ekranom osetljivim na dodir, preko koga mogu da podešavaju parametre “klime” u zadnjem delu vozila.

Foto: Audi promo

Prednji deo putničke kabine, sudeći prema fotohgrafijama, ne razlikuje se toliko u odnosu na enterijer “običnog” Audija A8.

Primetni su, međutim, još kvalitetniji i luksuzniji materijali nego kod standardnog A8.

Foto: Audi promo

Kada je reč o pogonskom sistemu, zanimljivo je da se Audi nije odlučio za svoj najveći motor.

Za sada se A8 L Horch nudi sa 3.0-litarskim V6 tvin-turbo benzincem sa 340 KS, u kombinaciji sa 48-voltnom “lakom” hibridnom asistencijom, dok se snaga na sva 4 točka prenosi putem automatskog menjača.

Foto: Audi promo

Pretpostavljamo da će se Audi u nekom trenutku odlučiti i za snažniju pogonsku konfiguraciju, s obzirom da glavni konkurent – Mercedes-Maybach S klase, ima u ponudi dva moćna motora, V8 sa 503 KS i V12 sa čak 630 “konja”.

Cena Audija A8 L Horch za sada nije saopštena, a više informacija o ovoj luksuznoj limuzini biće poznato nakon zvanične svetske premijere.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare