Audi zaplivao kroz podvožnjak - Quattro ne radi pod vodom - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Audi zaplivao kroz podvožnjak – Quattro ne radi pod vodom

Audijev Quattro pogon na sva četiri točka definitivno je vrlo upotrebljiv, ali je nemoćan u ovakvim situacijama.

Kada se put kojim vozite odjednom pretvori u pravo jezero, trenutni šok može da utiče na vaše razmišljanje i odluke. Ipak, zdrava logika nam govori da u “bare” koje se u podvožnjacima stvaraju nakon obilnih kiša ne treba ići grlom u jagode.

Pogotovo ne ovolikom brzinom, kao što je to uradio vozač Audija A7 Quattro sa video-snimka.

Ovaj incident se dogodio u prošle nedjelje u Mađarskoj, a lokalni mediji navode da je riječ o problematičnom podvožnjaku kod koga se problem s oticanjem vode nakon kiše pojavio još nekoliko dana ranije.

Prema istom izvoru, vozač Audija nije jedini koji je napravio lošu procjenu. Slično su prošli i neki drugi, a vozača jednog BMW-a su čak spasavali vatrogasci nakon što je njegov automobil zaplivao kroz jezerce.

Ponekad je zaista teško procijeniti dubinu vode na poplavljenoj saobraćajnici – iako se čini da je duboka nekoliko desetina centimetara ili manje, može vam se lako desiti da automobil ostane zarobljen i pretrpi velika oštećenja.

Zbog toga treba izbjegavati prolaske kroz vodu na putu čiju dubinu niste prije toga provjerili, a niste sigurni koliko je duboka.

https://www.facebook.com/watch/?v=1142449389461654

(B92.net)

Danas objavljeno

U Kini proizvedena revolucionarna baterija za električne automobile

D

Pet čestih grešaka vozača koje uništavaju mjenjač automobila

D

Lancia postaje premijum brend

D

Ostavite komentar