Audi zabilježio pad prihoda od 10,5 odsto - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Audi zabilježio pad prihoda od 10,5 odsto

Njemački gigant Audi prijavio je pad prihoda od 10,5 odsto, sa 32,2 milijarde evra u prvoj polovini 2018. na 28,8 milijardi u istom periodu ove godine.

Njemački gigant Audi prijavio je pad prihoda od 10,5 odsto, sa 32,2 milijarde evra u prvoj polovini 2018. na 28,8 milijardi u istom periodu ove godine.

Kako prenosi B92, taj pad pripisan je dekonsolidaciji nemačkog proizvođača automobila, a kada se izuzmu njeni efekti, prihodi su porasli u odnosu na isti period lane za 1,4 odsto, istaknuto je u saopštenju kompanije. Operativni profit iznosio je 2,3 milijarde evra, što je pad od 17,8 odsto na godišnjem nivou.

Prodaja nemačke kompanije smanjena je 4,5 odsto, na 906.180 vozila, uglavnom zahvaljujući padu potražnje za Audijevim vozilima u Evropi i Sjedinjenim Državama, dok je prodaja u Kini dostigla novi rekord.

“Kao što je bilo očekivano, 2019. je pravi test. Poslujemo u vrlo teškom tržišnom okruženju uz mnogo negativnih faktora i konstantno se borimo sa tim trendovima pomoću svog plana transformacije Audija. Istovremeno, poput svojih konkurenata, moramo da poboljšamo održivost svog poslovnog modela i vredno radimo na dugoročnoj konkurentnosti. Sa novom ’Dosledno Audi’ strategijom, zacrtali smo svoj pravac u budućnosti”, rekao je Aleksandar Sajc, član upravnog odbora Audija.

Danas objavljeno

Brabusova zvijer ima tri tone, a 100 km/h postiže za 3,7 sekundi

Zeljka

Voli Porsche, ali nikada neće prodati Daciu Sandero

Zeljka

Zašto brzinomjeri pokazuju lažne maksimalne brzine od 220 ili 260 km/h?

Zeljka

Ostavite komentar