Audi bi mogao da ukine model A1 - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Audi bi mogao da ukine model A1

Prva generacija Audija A1 se pojavila 2010. godine, dok je aktuelna druga generacija na tržištu od 2018. Ostaje međutim pitanje do kada će se nuditi kupcima budući da je budućnost ovog modela neizvesna.

Kako naime pišu pojedini mediji, Audi bi mogao da postepeno povuče ovaj model iz svoje ponude. Razlog leži u činjenici da je sve teže da se ispunjavaju stroži standardi bezbednosti i emisije štetnih gasova kod malih automobila, a da i dalje budu profitabilni.

Ovo je uostalom nagovestio i šef kompanije Markus Duesmann, koji je razgovarao sa novinarima pre nedavne promocije električnog modela e-tron GT.

“Razmatramo šta da radimo sa malim segmentima”, kaže Duesmann. “U segmentu A1 imamo još neke marke u okviru VW grupe koje su tamo aktivne i vrlo uspešne, sa visokom proizvodnjom, tako da trenutno dovodimo u pitanje A1”.

S druge strane, manji crossover Q2 će ostati u gami. “Svakako ćemo nuditi Q2 i slično”, dodaje Duesmann. “To bi mogao da budei novi bazni nivo za nas; možda ne bismo pravili ništa manje”.

Ovde treba pomenuti i neke glasine da bi Audi navodno mogao da ponudi manji elekrtrični premium model, i to pod nazivom A2.

Ivan Mitić–Autoblog.rs

Danas objavljeno

Hvalio se Ferrarijem, a vozio Toyotu VIDEO

Vanja A

Australijanci i Kanađani preferiraju EV, u SAD i dalje većina za benzince

Vanja A

Vožnja zimi: Kolika bi trebalo da bude temperatura u kabini automobila?

Vanja A

Ostavite komentar