26. Septembra 2019.

ATP zaprijetio Kirjosu

Big Portal

ATP je pokrenuo postupak protiv Australijanca zbog očajnog ponašanja na turniru u Sinsinatiju i zaključak je sledeći:

Kirjos se kažnjava sa 25.000 dolara, kao i suspenzijom koja ga udaljava sa ATP tura na 16 nedelja.

Međutim, ATP je dao još jednu šansu Australijancu, pa će tako od ponedeljka uslediti šestomesečni probni period u kojem Kirjos ne sme da napravi niti jedan incident.

Ukoliko narednih šest meseci, jedan od najtalentovanijih tenisera sveta, ne bude imao ispade, ATP će ukinuti kaznu i suspenziju.

Šestomesečni period kreće od sledećeg ponedeljka, ali videćemo kako će ATP protumačiti ovakvu odluku, pošto se Kirjos zbog povrede ključne kosti povukao sa turneje u Aziji i pitanje je da li će igrati do kraja sezone.

Nik je na Tviteru napisao da zbog povrede na Lejver kupu neće igrati u Aziji i da se vraća u Australiju da se odmori i oporavi. Kirjos je to napisao samo dva sata pred nego što je ATP doneo odluku da uslovno kazni Australijanca.

Podsećamo, Kirjos je već bio kažnjen od strane turnira u Sinsinatiju sa 113.000 dolara, pošto je pljunuo i vređao glavnog arbitra Fergusa Marfija tokom meča sa Karenom Hačanovim.

Potom je pokrenuta i zvanična istraga i rezultat je da će Kirjos biti pod lupom šest meseci. Ako se bude ponašao fer i korektno proći će bez kazne, ali ukoliko ponovo bude “divljao”, ATP će ga kazniti sa 25.000 dolara i suspendovati na 16 nedelja van ATP tura.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1177138293135163392

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare