ATP odbacio Novakovu ideju - BIGportal.ba
Sport Tenis

ATP odbacio Novakovu ideju

Prvi teniser sveta Novak Đoković imao je zanimljivu ideju, podržanu od kolega.

Srpski as je javno izneo predlog, u vreme pandemije, da svi turniri budu održani u jednom mestu kako bi se smanjila putovanja igrača, ali i suzbio virus u “balonu”.

Đokovića ideja svidela se igračima kao što su Aleksander Zverev, Danil Medvedev i Rafael Nadal, ali ne i prvom čoveku ATP-a Andrei Gaudenciju.

Prednost je što se smanjuju putovanja, ali ne i finansijski problemi. Morate da uložite ogromnu količinu novca da biste napravili efikasan ‘balon’. To je NBA koštalo 180 miliona dolara, što se opravdava time da zarađuju sa novcem od prava, ali je u tenisu sve je drugačije“, rekao je Gaudenci.

On je objasnio da su sponzori svakog turnira lokalni, pa ako im se promeni lokacija izgubiće se minimum deo sponzorstva.

Moralo bi da se pregovara o televizijskim pravima kada se mečevi prenose u drugim vremenskim zonama. Nemoguće je sve odraditi to na jednom mestu. Ono što se može učiniti su delimični i specifični uslovi, kao što su bili u Sinsinatiju i Njujorku“.

Gaudenci je umereno optimističan u pogledu povratka navijača na tribine.

Sve zavisi od stope vakcinacije, ali u smislu zdravstvene sigurnosti i finansijske solventnosti, neće doći pre 2022. Pokazali smo da smo elastičan sport i optimističan sam u pogledu budućnosti“, završio je.

Đoković je ranije imao zamerki na rad ATP-a, zbog čega je osnovao sopstveni PTPA.

Danas objavljeno

Šta čeka Đokovića danas u Astani?

Zeljka

Počinje Evroliga!

Zeljka

Čudesan preokret: Kecmanović u četvrtfinalu Tokija

Zeljka

Ostavite komentar