ATP i WTA preporučuju igračima i igračicama da se vakcinišu - BIGportal.ba
Sport Tenis

ATP i WTA preporučuju igračima i igračicama da se vakcinišu

Posle izjave nekoliko vrhunskih tenisera i teniserki na Mastersu u Majamiju kako nisu spremni i voljni da se vakcinišu, reagovali su iz sedišta WTA i ATP.

Oni su izdali saopštenja kojim su preporučili igračima i igračicama da prime vakcinu protiv koronavirusa.

ATP preporučuje vakcinaciju protiv kovida 19 zasnovanu na naučnim dokazima koji podržavaju i obezbeđuju zdravlje i zaštitu. Paralelno, i dalje podržavamo distribuciju istih širom sveta tamo gde je najprioritetnije, dakle onima kojima je vakcina najneophodnija za zaštitu. Radimo sa stručnjacima za infektivne bolesti i virusologije kako bi odredili strategiju vakcinacije i kako bismo se pripremili kada vakcine budu široko dostupne našim igračima. Povrh toga, ATP medicinski servis radi sa odrugim međunarodnim sportskim ligama i spoljnim konsultantima kako bi se razvila najbolja praksa koja funkcioniše u tenisu, kao globalnom sportu. Svi dalji koraci koji se tiču opcija vakcinacije igrača i drugih kredibilnih osoba biće najavljeni na vreme“, stoji u saopštenju.

Slično stoji i u saopštenju WTA.

WTA veruje u vakcinaciju i ohrabrivaće svakoga da primi vakcinu. Ovo će pomoći da se zaštite svi koji su primili vakcinu, oni koji nisu vakcinisani, iomogućiće da se naš svet vrati u normalu koju svi toliko želimo. WTA uz punu medicinsku podršku i savete Mejo klinike, radila je na tome i nastaviće da edukuje igrače o vakcinama i benefitima koji se stiču vakcinacijom. Sa ovim na umu, WTA neće zahtevati od igračica da se vakcinišu, jer je to lična odluka koju mi duboko poštujemo“, stoji u saopštenju.

Andrej Rubljov, Jelina Svitolina, Arina Sabalenka, Dijego Švarcman i još nekoliko igrača na turniru u Majamiju poručili su kako nisu spremni ili voljni da se vakcinišu.

Danas objavljeno

Pobjeda Italije, Vels ide dalje, Švajcarska na čekanju

Zeljka

UEFA pokrenula istragu protiv Njemačke zbog Nojerove trake

Vanja A

Maks prebrz na pravcima, morao sam da ostanem na stazi

Vanja A

Ostavite komentar