ATP i WTA preporučuju igračima i igračicama da se vakcinišu - BIGportal.ba
Sport Tenis

ATP i WTA preporučuju igračima i igračicama da se vakcinišu

Posle izjave nekoliko vrhunskih tenisera i teniserki na Mastersu u Majamiju kako nisu spremni i voljni da se vakcinišu, reagovali su iz sedišta WTA i ATP.

Oni su izdali saopštenja kojim su preporučili igračima i igračicama da prime vakcinu protiv koronavirusa.

ATP preporučuje vakcinaciju protiv kovida 19 zasnovanu na naučnim dokazima koji podržavaju i obezbeđuju zdravlje i zaštitu. Paralelno, i dalje podržavamo distribuciju istih širom sveta tamo gde je najprioritetnije, dakle onima kojima je vakcina najneophodnija za zaštitu. Radimo sa stručnjacima za infektivne bolesti i virusologije kako bi odredili strategiju vakcinacije i kako bismo se pripremili kada vakcine budu široko dostupne našim igračima. Povrh toga, ATP medicinski servis radi sa odrugim međunarodnim sportskim ligama i spoljnim konsultantima kako bi se razvila najbolja praksa koja funkcioniše u tenisu, kao globalnom sportu. Svi dalji koraci koji se tiču opcija vakcinacije igrača i drugih kredibilnih osoba biće najavljeni na vreme“, stoji u saopštenju.

Slično stoji i u saopštenju WTA.

WTA veruje u vakcinaciju i ohrabrivaće svakoga da primi vakcinu. Ovo će pomoći da se zaštite svi koji su primili vakcinu, oni koji nisu vakcinisani, iomogućiće da se naš svet vrati u normalu koju svi toliko želimo. WTA uz punu medicinsku podršku i savete Mejo klinike, radila je na tome i nastaviće da edukuje igrače o vakcinama i benefitima koji se stiču vakcinacijom. Sa ovim na umu, WTA neće zahtevati od igračica da se vakcinišu, jer je to lična odluka koju mi duboko poštujemo“, stoji u saopštenju.

Andrej Rubljov, Jelina Svitolina, Arina Sabalenka, Dijego Švarcman i još nekoliko igrača na turniru u Majamiju poručili su kako nisu spremni ili voljni da se vakcinišu.

Danas objavljeno

Anemičan i umoran Partizan u Ankari, Turk Telekom bez muke do trijumfa

M.

Đoković se vraća na teren u Dubaiju

M.

Beretini izborio megdan sa Nadalom

Zeljka

Ostavite komentar