23. Augusta 2022.

Atletski miting “Sunce”: Sport i druženje okupiće osobe s poteškoćama u razvoju

Big Portal

Kako navode, pripreme za takmičenje traju posljednja četiri mjeseca, dok u zadnjih mjesec dana s takmičarima uvježbavaju atletske discipline.

Dosad je, prema riječima Ane Sabljić, sekretara ove škole, prijavljeno oko 120 takmičara iz 10 udruženja s područja BiH.

“Inkluzivni atletski miting ‘Sunce’ ima za cilj da okupi što više udruženja lica s poteškoćama u razvoju s područja BiH i šire, a prvenstveno kako bismo širili svijest o inkluziji kroz sport, druženje i pozitivnu atmosferu. Želimo da se svaki takmičar osjeća dobrodošlo na našem mitingu, da mu taj dan bude nezaboravan i da se kući vrati pun pozitivnih utisaka”, ističe Sabljićeva.

Kako kaže, na ovom takmičenju može učestvovati bilo koje udruženje osoba s poteškoćama u razvoju s područja BiH i šire.

“Ove godine očekujemo najbolji odziv učesnika i udruženja, a ovim putem želimo da pozovemo građane i institucije da nam se pridruže 27. avgust na Gradskom stadionu u Banjaluci, kako bi podržali naše takmičare, navijali za njih, bodrili ih i samim tim širili svijest o inkluziji na našim prostorima”, dodala je ona.

Prema njenim riječima, takmičari će se kao i prethodne dvije godine okušati u sljedećim atletskim discpilinama: trčanje, skok udalj, bacanje loptice, bacanje kugle i vorteksa, kao i štafete.

Ona ističe da su volonteri veoma bitna karika ovog projekta, a s obzirom na to da rad s licima s poteškoćama u razvoju zahtijeva veliki broj volontera.

“Iskoristila bih priliku da pozovem sve zainteresovane građane da nam se jave putem društvenih mreža ukoliko su zainteresovani da budu dio našeg događaja i pomognu nama i takmičarima u samoj organizaciji i realizaciji”, rekla je Sabljićeva.

Dodaje da su ih dosad podržale firme koje su prepoznale rad i trud i odlučile da pruže finansijsku te pomoć u vidu poklon paketa za takmičare.

Nezavisne novine

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare