Atina pod opsadom policije, već bačen suzavac - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Atina pod opsadom policije, već bačen suzavac

Grčka prestonica Atina osvanula je jutros opkoljena jakim policijskim snagama.

Razlog je presuda popularnoj političkoj grupaciji, ekstremno desničarskoj “Zlatnoj zori” koju je atinski sud jutros proglasio za kriminalnu. “Zlatna zora” je, podsetimo, bila treća po snazi stranka u grčkom parlamentu u periodu grčke dužničke krize.

Od ranih jutarnjih sati policija je raspoređena na ulice koje se nalaze oko atinskog apelacionog suda, gde je donesena odluka da se lideri lideri te ekstremno desničarske organizacije proglase krivima za rukovođenje kriminalnom grupom.

Hoti i Haradinaj Stubla odbili; “Bez toga nema ni konačkog sporazuma sa Srbijom”
Današnjom presudom okončan je petogodišnji sudski proces. Presudom je utvrđeno da su sedmorica bivših poslanika, uključujući lidera partije Nikosa Mičalolakosa, krivi za vođenje kriminalne organizacije, dok su ostali krivi za učestvovanje u kriminalnoj organizaciji.

Ispred suda je održan, kako javlja AP, antifašistički skup, kome je prisustvovalo oko 15.000 ljudi. Međutim, na ulicama je bilo i pristalica “Zlatne zore” i došlo je do manjih sukoba s policijom, koje je grupa građana gađala kamenjem. AFP je preneo da je bačen suzavac i da su korišćeni vodeni topovi.

Grupa muškaraca koja se sukobila s policijom, piše grčki list Katimerini, nosila je kapuljače, a na policiju su bacali Molotovljeve koktele, dimne bombe i razne druge predmete na policijske snage.

Danas objavljeno

, prevareni smo sa pričom o Kovaksu

M.

Tijana Ajfon priznala krivicu, starleti godinu dana zatvora

M.

Ništa prije ljeta 2022?

M.

Ostavite komentar