Atari predstavlja neobjavljenu arkadnu igru koja je bila preteška za prosječnog igrača, te davne 1982. godine - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Atari predstavlja neobjavljenu arkadnu igru koja je bila preteška za prosječnog igrača, te davne 1982. godine

Atari u svom poslednjem projektu oživljava Akka Arrh, arkadnu igru iz 1982.

Za rimejk beskonačne pucačine, Atari se udružio Džefom Minterom, poznatim programerom igara čiji psihodelični stil idealno pristaje za ono što Atari opisuje kao „grozničavi san doživljen na najbolji mogući način“. Rimejk će biti objavljen za PC, PS5 i PS4, Xbok Series X/S, Nintendo Switch i Atari VCS početkom 2023. godine.

Originalni Akka Arrh koristio je kuglicu za praćenje neprijatelja, pošto igrač kontroliše ratnika fiksiranog u centru ekrana da bi odbio talase nadolazećih napadača. Oko vojnika se nalazi oktagon, polje koje treba da držite očišćeno od neprijatelja. Ukoliko neprijatelji uđu, možete da zumirate kako biste ih lakše neutralisali pre nego što se vratite nazad da biste odbili ostatak neprijateljskih napada. S obzirom na jednostavnost većine igara ranih 1980-ih, nije iznenađujuće da je ova složenost izazvala loš osećaj i utisak kod testirane grupe tadašnjih gejmera.

Pošto je Atari otkazao ovu arkadu pre njenog izdavanja, poznato je da postoje samo tri Akka Arrh automata za igru. Međutim, ova poslednja saradnja sa Minterom nije prvo javno pojavljivanje igre. Nakon što se ROM sadržaj ove igre pojavio na internetu 2019. godine, Atari je ove jeseni objavio original kao deo svoje Atari 50: The Anniversari Celebration kolekcije.

Inače, Atari i Minter su radili zajedno tokom 1990-ih, dok je njegova kompanija Llamasoft kreirala igre poput Tempest 2000 naslova za Atari Jaguar, prenosi Endgadget. Nažalost, saradnja je naišla na nepremostive probleme tokom 2015. godine kada je saradnja prekinuta zbog toga što je Atari blokirao izlazak sledeće Minterove igre koja je bila nastavak prvog dela. Međutim, dve strane su izgladile 

Benchmark.

Danas objavljeno

Nastavak The Last of Us igre je moguć? Uncharted je završena priča

Zeljka

Kako da bezbjedno koristimo Google Chrome

Zeljka

Zapoleslenici Twittera mogu koristiti “GodMode” da tvitaju s bilo kojeg profila

Zeljka

Ostavite komentar