10. Septembra 2022.

Ataman: Kakav je ovo Evrobasket?; Recite nam istinu, šta se desilo?

Big Portal

Ataman je nastavio da govori loše o Evrobasketu, nakon što je prethodno opleo po sudijama, Gruzinima, organizaciji…

Sada je bio nezadovoljan rasporedom putovanja, treninga i utakmica.

“U Tbilisiju smo imali problem sa dolaskom na treninge i utakmice svaki put. Posle poslednje utakmice smo u hotel došli nakon sat i 15 minuta. Nisam saglasan sa mnogo stvari. Nisam saglasan sa time što smo putovali iz Gruzije pet sati, a onda proveli dva sata čekajući prtljag jer smo došli iz ne-Šengenske zone”, izjavio je Ataman.

Turska meč osmine finala sa Francuzima igra u subotu od 12 časova, što je najraniji mogući termin.

“Došli smo ovde u 18 časova, propustili smo zvanični trening koji smo zakazali, a u subotu u 12 moramo da igramo utakmicu. Moramo tamo da budemo u 10.30. Kakav je ovo Evrobasket? Da li smo celog leta radili za ovo?”, zapitao se Turčin.

Ataman, kao i brojni igrači, kritikuje i zgusnuti raspored Evrobasketa.

“Dajte nam još jedan dan. Neka bude dve utakmice dnevno u normalnim terminima. Dobro, možda jne isto i Francuzima, nije lako igrati ujutru, a 12.00 je jutarnji termin, ali oni su igrali u Nemačkoj i doputovali su (iz Kelna u Berlin) letom od 40 minuta. Njima je lakše”, podvukao je dvostruki uzastopni šampion Evrope.

https://youtu.be/7_2YgUY7I3I

Iskusni stručnjak je još jednom istakao nezadovoljstvo time što se EP održavalo u Tbilisiju.

“Kvalitet Grupe B je bio bolji, ne samo zbog igrača, već i zbog atmosfere. Svaki put ja arena bila puna, to je prava atmosfera Evrobasketa. Kada sam gledao utakmice Grupe B pitao sam se zašto mi igramo u Tbilisiju? Sem za na mečevima domaćina tribine su bile potpuno prazne. Bilo je 50, 60 ljudi. Nije bilo nikakve atmosfere”, kaže Ataman i govori da zbog jutarnjeg termina neće imati potrebnu podršku protiv “trikolora”:

“Da smo igrali uveče, siguran sam da bi Turci iz cele Nemačke došli. Oni vole reprezentaciju Turske”.

Na kraju konferencije Ataman je govorio i o incidentu iz Tbilisija kada su reprezentativci Gruzije navodno napali Furkana Korkmaza u svlačionici.

“Svi su zaboravili na to. Šta mogu da uradim? Svi su zaboravili. Gotovo je. Tražili smo snimke iz svlačionice, ali se ništa nije desilo. Svi su samo nešto pričali…”.

Odgovorio je Ataman i na optužbe Košarkaškog saveza Gruzije da je provocirao navijače.

“Recite nam istinu. Šta se desilo? ‘Ataman je provocirao navijače’. Pa, nije bilo navijača da ih provociram! Dobra atmosfera bila je samo u utakmici protiv Gruzije”,
 zaključio je selektor Turske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare