22. Jula 2019.

Asus ROG Phone II ozvaničen sa 120Hz HDR ekranom i Snapdragon 855 Plus čipsetom

Big Portal

Asusov prvi ROG gejming telefon je bio model koji je implementirao maksimalistički koncept, tako da je bilo očekivano da kompanija isto učini i sa ROG Phone II modelom.

Asus ROG Phone II stoga predstavlja više unapređenje specifikacija nego revoluciju u dizajnu.

Displej je pretrpeo veliku nadogradnju – u pitanju je 6.59-inčni 1080p OLED panel sa integrisanim senzorom otiska prsta, podrškom za 10-bitni HDR i osvežavanjem od 120Hz. Stopa za “touch sampling” je duplo veća i iznosi 240Hz, dok je latencija prilikom dodira 49ms i najniža je među telefonima. Korisnik može da izabere između stock Androida ili Asusovog ROG interfejsa kada je softver u pitanju.

Telefon pokreće najnoviji Snapdragon 855 Plus procesor, koji predstavlja Qualcommovo gejming rešenje i nudi za 15% brži GPU i više CPU taktove. Asus takođe ističe svoj sistem hlađenja, uklučujući parnu komoru i provodnike toplote koji će sprečavati pregrevanje telefona.

ROG Phone II ima i 12GB RAM-a, do 512GB prostora za skladištenje podataka, kao 6000mAh bateriju za koju kompanija tvrdi da može da obezbedi preko sedam sati PUBG gejminga, uz 60Hz osvežavanje ekrana.

Kada su gejming karakteristike u pitanju, ROG Phone II ih ima pregršt, a tu su dual-screen TwinView dock, clip-on AeroActive Cooler ventilator, novi dodatak za gamepad sa dva kontrolera koji se mogu prikačiti na stranice telefona.

Asus nije objavio cenu za ROG Phone II (originalni model je koštao 899 dolara), a globalni model telefona se očekuje u prvim nedeljama septembra.

Izvor: The Verge

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare