3. Marta 2021.

Astra zeneka razmišlja o tužbi protiv BiH zbog izjave ministarke Turković

Big Portal

Almir Badnjević, direktor “Verlaba“, izjavio je da, prema njegovim saznanjima, menadžment “Astra zeneke“ razmišlja o tužbi protiv BiH zbog izjave Turkovićeve.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je juče u Sarajevu donaciju od 5.000 vakcina “Astra zeneke“ za potrebe samo Federacije BiH.

Ministarka Turković je tim povodom omalovažila donaciju i vakcine tvrdeći da one nisu odobrene za zemlje EU i da su namijenjene siromašnim zemljama.

Ona je izrazila rezervu zbog toga što se ta vakcina proizvodi i u Indiji, ali i da je, kako je rekla, ta vakcina lako dostupna na tržištu i da je i BiH mogla da je nabavi.

  • Biće dobro ako izbjegnemo tužbu protiv Bosne i Hercegovine. Dobio sam informacije od menadžmenta Astra zeneke da zbog izjava naših zvaničnika da im je vakcina namijenjena za siromašne zemlje mogu da povuku i tužbu protiv Bosne i Hercegovine – rekao je Badnjević.

Badnjević je rekao da Evropska agencija za lijekove i medicinska sredstva trenutno radi na odobravanju korišćenja ove vakcine u EU.

  • Ta vakcina se u Indiji radi po licenci Astra zeneke, tako da vjerujem da će ona vrlo brzo biti odobrena i u EU, u Velikoj Britaniji je već odobrena i u Kanadi – rekao je Badnjević, prenio je Tanjug.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare