26. Decembra 2019.

Aston Martin planira da godišnje proda 4.000-5.000 SUV vozila

Big Portal

Aston Martin se modelom DBX pridružio kompanijama kao što su Bentley, Rolls-Royce i Lamborghini koji su se još ranije odlučile da u svoju gamu po prvi put uvrste SUV automobile.

Iako atipični modeli za navedene auto-kompanije, SUV modeli doneli su im nove kupce i doveli do rasta prodaje, pa se taj potez isplatio njihovim akcionarima.

Aston Martin sa modelom DBX ima sličan cilj i želi da posle dva naročito loša poslovna kvartala ponovo postane profitabilan.

Endi Palmer (levo) u fabrici u kojoj se izrađuje DBX (Foto: Aston Martin promo)

Ulog sa DBX-om je veliki za kompaniju, jer su sve karte trenutno bačene na njega, s obzirom na pad interesovanja kupaca za neke tipične Aston Martin modele.

Cilj je dovesti nove kupce, koji nikada ranije nisu bili vlasnici nekog od automobila ovog brenda, ali u kompaniji očekuju i da se njihovi tradicionalni klijenti koji u svojoj garaži imaju SUV drugog proizvođača – preorijentišu na Aston Martin DBX.

Aston Martin DBX (Foto: Aston Martin promo)

Prvi čovek kompanije, Endi Palmer procenjuje da će prodaja DBX-a u početku iznositi oko 4.000 automobila godišnje, da bi kasnije, na vrhuncu dostigla i svih 5.000 vozila. To znači da će DBX biti ubedljivo najprodavaniji Aston Martin na tržištu, jer za 2020.

Palmer predviđa da će ukupna prodaja vozila ove marke iznositi od 6.000-6.500 jedinica.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare