Aston Martin: Mogli smo da prodamo i šest puta više automobila, samo da smo hteli - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Aston Martin: Mogli smo da prodamo i šest puta više automobila, samo da smo hteli

Šef britanskog proizvođača supersportskih automobila priznaje da su potcenili potencijal tržišta za novi model Aston Martin Valkyrie.

Šef britanskog proizvođača supersportskih automobila priznaje da su potcenili potencijal tržišta za novi model Aston Martin Valkyrie.

Aston Martin Valkyrie tehnološki spada u sam vrh modela ove kompanije. Ekskluzivnost ovog hipersportskog automobila potvrđuje i cena od 4,5 miliona dolara.

U britanskom proizvođaču su stoga sasvim razumljivo odlučili da ograniče produkciju na 150 vozila, smatrajući da je to optimalan broj automobila uzevši u obzir astronomski visoku cenu.

Međutim, ispostavilo se da je znatno više ljudi širom sveta spremno da izdvoji toliku količinu novca za Valkyrie, što je iznenadilo i samog šefa Aston Martina, Endija Palmera.

Palmer je u nedavnom razgovoru za CarSales priznao da je kompanija ozbiljno potcenila potencijal Valkyrie. Ispostavilo se da je Aston Martin lako mogao da proda i svih 900 primeraka ovog modela, samo je to hteo. Umesto toga, proizvodnja je u startu limitirana na 150 jedinica.

“Kada smo razmatrali koliko ćemo primeraka Valkyrie da napravimo, spekulisalo se sa malim brojevima kao što su 24 ili 59. Onda smo rekli, u redu, možemo prodati i svih 100 automobila, ali hajde da se potrudimo da to bude 150”, otkriva Endi Palmer.

“Kasnije sam shvatio da smo mogli da prodamo i 5-6 puta veći broj vozila, ali je bilo kasno. Ako smo rekli 150, biće ih 150. Veoma je važno da održite reč kada jednom nešto obećate.”

B92

Danas objavljeno

Lando Noris frustriran

Vanja A

Stiže još moćniji BMW XM sa 748 KS

Vanja A

Da li je vožnja na metan i dalje najisplativija, iako je skuplja ugradnja?

Vanja A

Ostavite komentar