Aston Martin i Airbus predstavili zajednički razvijen helikopter - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Aston Martin i Airbus predstavili zajednički razvijen helikopter

Aston Martin je predstavio svoj prvi SUV model a sada ova prestižna marka svoju značku stavlja i na ultimativno prevozno sredstvo, naravno u saradnji sa Airbusom.

Posebni helikopter nosi oznaku ACH130 Aston Martin Edition, i uprkos tome što nosi ime proizvođača superautomobila, proizvodi ga kompanija Airbus Corporate Helicopters. Tačnije, radi se o luksuznom helikopteru za privatnu upotrebu dizajniranom da oduševi i vlasnike i pilote helikoptera sa nizom od četiri raziličita dostupna dizajna unutrašnjosti i eksterijera za šta je zaslužan upravo Aston Martin.

Kupci imaju na izboru četiri vanjske boje sa pratećim uređenjem interijera, dok su posebno obrađeni detalji na kojima se ističe logo Aston Martina kao oni na naslonima za glave.

Spolja kupci mogu odabrati posebnu Stirling Green boju koja je pokazana na prvom primjerku ovog helikoptera, a koja zanimljivo prelazi u Jet Black boju sa donje strane helikoptera. Takođe u ovoj kombinaciji krov helikoptera je lakiran Skyfall Silver bojom. Uz ovu kombinaciju kupci mogu izabrati i opcije Xenon Grey, Arizona ili Ultramarine Black.

Iz Airbus Corporate Helicopters kažu da je kabina inspirisana sportskim automobilima, koji nude viši nivo udobnosti, a dolazi sa oblogama od kvalitetne crne kože koju je moguće kombinovati sa Oxford Tan, Pure Black, Cormorant i Ivory oblogama sjedišta. Zanimljiv detalj je zadnji dio prednjih sjedala koji je izveden kao kod Aston Martina DB11, dok su vrata obložena kožom. Svaki helikopter ovog specijalnog izdanja imat će na konzoli sa instrumentima posebnu pločicu koja ističe logotip ovog partnerstva, broj izdanja i ime vlasnika, ako oni to žele.

Naravno, ne završava se sve samo na lijepom izgledu. Ovakvom helikopteru nije smjelo nedostajati snage, kao što se može očekivati ​​od proizvoda sa značkom Aston Martina. Tako je za pogon zadužen Arriel 2D mlazni motor koji proizvodi 952 konjskih snaga i omogućava helikopteru da krstari brzinom od 134 čvorova ili 250 kmh. Helikopter može prevoziti do šest putnika i ostati u zraku do oko četiri sata na punom spremniku goriva.

Izvor: Klix

Danas objavljeno

Počela proizvodnja novog Ducati Monstera

D V

Moto GP: Mir i Rins „otkrili“ novi dizajn Suzukija

D V

Volkswagen 2030. planira da prodaje 70 posto električnih automobila

D V

Ostavite komentar