10. Marta 2021.

Aston Martin će električni sportski model i SUV od 2025. proizvoditi u Velikoj Britaniji

Big Portal

Podsećanja radi, izvršni direktor kompanije Tobias Moers je izjavio da će Aston Martin lansirati i potpuno električne automobile do 2025. godine. „Električni pogon je deo našeg putovanja i našeg proizvodnog plana za budućnost. Trebali bismo nešto postići do sredine decenije – to je osnovni cilj. To je vremenski period i mislim da je presudan.“

U međuvremenu je je Aston Martin potvrdio i da će kompanija novi električni sportski model i električni SUV od 2025. godine proizvoditi u Velikoj Britaniji.

Tačnije, najavljeno da će taj SUV proizvoditi u fabrici u Velsu, a i sportski model će se praviti tamo, a ne u Nemačkoj (Mercedes u Aston Martinu ima 20% učešća).

Ipak, ti električni Aston Martin modeli će po svemu sudeći elektropogon i baterije dobijati od Mercedesa.

Aston Martin će inače još ove godine prikazati DBX SUV u plug-in hybrid verziji, koja će uključivati i 4,0 litarski twin-turbo V8 benzinac.

Takođe se raspravlja o ponovnoj proceni pogonskog sklopa superautomobila Valhalla. Prvobitno je prikazan sa twin-turbo V6 benzinsko-električnim pogonskim sklopom iz Aston Martina, ali serijska verzija (u prodaji od 2023.) će najverovatnije dobiti Mercedes-AMG pogonsku jedinicu.

Ivan Mitić-Autoblog.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare