"Astana je lošija od Zvezde, ali igra u boljoj ligi" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Astana je lošija od Zvezde, ali igra u boljoj ligi”

Dušan Ristić, košarkaš Crvene zvezde na pozajmici u Astani, zadovoljan je svojom sezonom u kazahstanskoj ekipi.

Srpski centar je jedan od najkorisnijih igrača VTB lige sa prosekom od 15,7 poena i 10,9 skokova.

Bivši student Univerziteta Arizona osvrnuo se na svoju kratku evropsku karijeru, a na početku je pričao o Crvenoj zvezdi.

“To je najbolji srpski tim i jedan od najboljih u Evropi. Prva sezona je bila uspešna, osvojili smo mnogo trofeja, igrao sam sa nekim zaista dobrim igračima. Na kraju sezone smo se kvalifikovali u Evroligu, najkvalitetnije takmičenje u Evropi. Posle toga su me ljud iz kluba pozvali i rekli da su doveli dvojicu bivših NBA igrača na mojoj poziciji. Da sam ostao, ne bih imao mnogo prostora da igram”, rekao je Ristić.

Posle jedne sezone u crveno-belom dresu Ristić je otišao u Astanu.

“U tom trenutku sam mislio ‘šta će biti sa mojom karijerom?’ Nisam hteo da ostanem, iako je bila dobra situacija, imao sam prilično dobar ugovor i bilo bi zaista dobro igrati Evroligu u mojim godinama. Ipak, nisam bio zadovoljan mogućom ulogom na duže staze u Zvezdi. Najvažnija stvar za mladog igrača je da igra. Nakon nekog vremena, ragovarao sam sa bliskim ljudima i doneo odluku da napustim tim”, dodao je Ristić.

Ristić ističe da je VTB liga kvalitetnija od ABA lige.

“Kada sam došao u Zvezdu, potpisao sam trogodišnji ugovor, tako da mi je ovo druga godina ugovora ovde u Astani na pozajmici. Pokazalo se da sam dobru odluku doneo. Astana je očigledno lošija od Zvezde, ali igraju u boljoj ligi. VTB liga je ruska profesionalna liga i uz špansku najbolja domaća liga u Evropi. Imam poprilično uspešnu sezonu u Astani, trener mi je dao mnogo slobode”, istakao je Ristić.

Ristič je zaključio da se zbog prekida sezone usled zbog koronavirusa više neće vraćati u Astanu, te da još uvek ne zna za koga će igrati naredne sezone.

“Mislim da se neću vraćati ovde, jer je ovo bila jednogodišnja pozajmica. Imam još godinu dana ugovora sa Zvezdom, ali moraću da razgovaram sa svojim agentom. Ili ću potpisati novi ugovor sa Zvezdom ili ću otići negde drugde. Ne znam to sada, ali neću ostati ovde, to je sigurno”, zaključio je Ristić.

Danas objavljeno

Trener Brage: Zvezda je ista, a mi smo bolji

Vanja A

Pele opet u bolnici

Vanja A

Smiruju se tenzije: Iz Red Bula stiglo izvinjenje Hamiltonu

Vanja A

Ostavite komentar